LIFE

Ellie Rassia Swimwear: Αυτά τα μαγιό είναι μοναδικά, έχουν μία δόση τρέλας και είναι ελληνικά

ELLIE RASSIA

Μπορεί στα 18 της η Έλλη Ρασσιά να έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές, αλλά αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Graphic and Media Design στο LCC (London College of Communication), στο Λονδίνο και δούλεψε εκεί για έναν χρόνο αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Θέλοντας να δημιουργήσει κάτι που να ταυτίζεται με την χώρα μας και να δείχνει την απέραντη ομορφιά της. Αφού, λοιπόν, η θάλασσα ήταν η μεγαλύτερη αγάπη της Έλλης, και το στοιχείο της φύσης που νιώθει πιο κοντά στον εαυτό της αποφάσισε να δημιουργήσει το brand Ellie Rassia Swimwear, μία σειρά από μοναδικά μαγιό που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι.

Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τα Ellie Rassia Swimwear; Ποια ήταν η αφορµή;

Το Ellie Rassia Swimwear είχα σκεφτεί πως θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να παρουσιάσω τα σχέδια µου και να τα παντρέψω µε το αγαπηµένο µου ρούχο, το µαγιό. Τα µαγιό είναι η παρέα σου το καλοκαίρι και πιστεύω κάθε γυναίκα θέλει να έχει το απόλυτο, ώστε να νιώθει όµορφη στις διακοπές της. Ο λόγος που δηµιούργησα αυτό το brand είναι επειδή πιστεύω πως µια µικρή δόση τρέλας, έντονα χρώµατα, παιδικότητα είναι κάποια στοιχεία που επιβάλλονται το καλοκαίρι. Καθώς τα σχέδια µου έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, σκέφτηκα πως πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάσω αυτά τα «φευγάτα» σχέδια µε το µαγιό. Ένα ρούχο που σε ακολουθεί σε όλες σου τις διακοπές και σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή καθώς όλα τα σχέδια είναι ζωγραφισµένα στο χέρι και το κάθε κοµµάτι είναι μοναδικό.

Γιατί επέλεξατε ένα τόσο εποχικό προϊόν όπως είναι τα µαγιό;

Το καλοκαίρι είναι η αγαπηµένη µου εποχή, τότε που νιώθω ανέµελη και ξέγνοιαστη. Επίσης, είµαι Ελληνίδα και τα καλοκαίρια µου στα ελληνικά νησιά είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου. Λατρεύω το κολύµπι και πάντα θέλω να έχω το ιδανικό µαγιό για το καλοκαίρι, έτσι σκέφτηκα να δηµιουργήσω την πρώτη µου συλλογή µαγιό, αυτήν που θα ήθελα και να αγοράσω. Ένας ακόµα λόγος που επέλεξα ένα τόσο εποχικό προϊόν, όπως είναι το µαγιό, είναι επειδή η γραφή µου σαν εικονογράφος είναι αρκετά έντονη και δυναµική, έτσι θεώρησα πως ταιριάζει απόλυτα µε ένα µαγιό, που θες να έχει αυτή την ένταση και τη δυναµική.

Ως µία νέα γυναίκα και επιχειρηµατίας, ποια ήταν η µεγαλύτερη δυσκολία που χρειάστηκε να αντιµετωπίσεις στην δηµιουργία της δικής σου επιχείρησης;

Η µεγαλύτερη δυσκολία που χρειάστηκε να αντιµετωπίσω στη δηµιουργία της δικής µου επιχείρησης, ήταν να κάνω κάθε στιγµή το σωστό βήµα τη σωστή στιγµή. Πρέπει να είσαι πάντα προετοιµασµένος για οτιδήποτε. Είναι όλα στο χέρι σου, αλλά πρέπει να παραµείνεις πιστός στον στόχο σου και να µην παρασυρθείς από βεβιασµένες κινήσεις. Ότι απόφαση παίρνω είναι µελετηµένη για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα.

Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να στρέφονται περισσότερο σε ελληνικά προϊόντα;

Ναι, πιστεύω ακράδαντα πως οι Έλληνες έχουν αρχίσει να εκτιµούν ιδιαίτερα τα ελληνικά προϊόντα. Γίνονται πολύ καλές δουλειές σε διάφορους τοµείς και πολλές από αυτές πετυχαίνουν και στο εξωτερικό και επιβεβαιώνουν την απέραντη δύναµη αυτής της χώρας. Υπάρχουν φρέσκες ιδέες, δυνατά µυαλά και συγκροτηµένοι επιχειρηµατίες.

Τι κάνει τα µαγιό σας να ξεχωρίζουν σε σχέση µε άλλα ελληνικής παραγωγής;

Ένα πρώτο στοιχείο, είναι πως τα σχέδια είναι όλα σχεδιασµένα στο χέρι και το κάθε κοµµάτι λέει την δική του ιστορία. Είναι ιστορίες που ο καθένας µπορεί να ερµηνεύσει µε τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Το κάθε σχέδιο είναι µοναδικό και αφορά την πρώτη συλλογή του Ellie Rassia Swimwear, το Jungle Vibe Collection SS17. Κάθε χρόνο θα προχωράει αυτό το ταξίδι των εικόνων µε νέες ιστορίες. Η πρώτη αυτή συλλογή είναι εµπνευσµένη από την ενέργεια της ζούγκλας, από εκεί και πήρε αυτή την ονοµασία. Αν βρεθείς µέσα σε µια ζούγκλα, αφήνεσαι στη φύση και επιτρέπεις στο χρώµα και την ελευθερία να σε οδηγήσουν.

Ποια είναι φέτος η τάση στα µαγιό;

Φέτος τα µαγιό είναι αρκετά πειραµατικά στις κοψιές τους. One shoulder, off the shoulder είναι must! ‘Οπως και πέρσι, τα ψηλόµεσα και τα ολόσωµα είναι επίσης πολύ της µόδας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το µαγιό που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στην βαλίτσα των διακοπών τους;

Το Ocean Of Flowers είναι ένα ολόσωµο που πιστεύω κάθε γυναίκα θα χαρεί να έχει στην βαλίτσα της. Είναι ένα κοµψό, θηλυκό και χαρούµενο κοµµάτι που κολακεύει κάθε γυναίκα.

Ocean Of Flowers

Πού µπορεί να βρει κανείς τα µαγιό σας;

Μπορεί να απευθυνθεί κατευθείαν σε µένα μέσω μέηλ και σε επιλεγμένα καταστήματα στα ελληνικά νησιά.

Φωτογραφίες: Yannis Antypas-Studio Level 11