Η Jessica Chastain είναι απογοητευμένη με τον τρόπο που απεικονίζονται οι γυναίκες στον κινηματογράφο

70th Cannes Film Festival – The amfAR's Cinema Against AIDS 2017 event – Photocall Arrivals - Antibes, France. 25/05/2017. Jury member actress Jessica Chastain poses.       REUTERS/Stephane Mahe
70th Cannes Film Festival – The amfAR's Cinema Against AIDS 2017 event – Photocall Arrivals - Antibes, France. 25/05/2017. Jury member actress Jessica Chastain poses. REUTERS/Stephane Mahe

H Jessica Chastain ολοκλήρωσε το έργο της ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών μιλώντας για μία τάση που βρήκε εξαιρετικά δυσάρεστη, αφού είδε 20 ταινίες σε 10 μέρες.

«Το ένα πράγμα που πραγματικά μου έμεινε από αυτή την εμπειρία είναι ο τρόπος που ο κόσμος “βλέπει” τις γυναίκες , από τους γυναικείους χαρακτήρες που είδα να απεικονίζονται στις ταινίες», είπε η Chastain σε συνέντευξη τύπου.

«Και ήταν πολύ δυσάρεστο για εμένα για να είμαι ειλικρινής», προσέθεσε.

Η Chastain τόνισε ότι υπήρχαν και ορισμένες εξαιρέσεις «αλλά στο μεγαλύτερο μέρος, έμεινα έκπληκτη από την απεικόνιση των γυναικείων χαρακτήρων σε αυτές τις ταινίες».

Τα σχόλια της Chastain δεν άφησαν ασυγκίνητες τις γυναίκες του κινηματογράφου ή του χώρου του θεάματος που δεν άργησαν να ταχθούν υπέρ της.

Η Chastain σημείωσε ότι θα ήθελε το φεστιβάλ να συμπεριλάβει περισσότερες γυναίκες δημιουργούς στο μέλλον, ώστε οι κριτές να βλέπουν γυναίκες «που προκαλούν, έχουν το δικό τους agency και δεν αντιδρούν απλά στους άντρες που βρίσκονται γύρω τους.»