Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που είχαν ψεύτικα προφίλ στο Facebook αποσπώντας 500 φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών

Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που είχαν ψεύτικα προφίλ στο Facebook αποσπώντας 500 φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών
shutterstock

Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ανδρών που είχαν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πορνογραφία ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν ψεύτικα προφίλ στο Facebook και έρχονταν σε επαφή με ανήλικα κορίτσια, τα οποία έπεισαν να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο.

Οι δύο άνδρες, 40 και 32 ετών, συνελήφθησαν στις 23 Μαΐου 2017 στην Ηλεία. Πρόκειται για τον Bala Qemal από την Αλβανία και τον Prenci Hasan, επίσης, από την Αλβανία.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος χρησιμοποιώντας διαφορετικά προφίλ στο Facebook, όπου παρουσιαζόταν πότε ως άντρας και πότε ως γυναίκα, προσέγγιζε και συνομιλούσε με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 11 ετών και πάνω.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 40χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, που περιείχε περισσότερες από 500 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου και συνομιλίες στο Facebook με πλήθος ανήλικων κοριτσιών από όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 32χρονος, ο οποίος γνώριζε για το πορνογραφικό υλικό και διευκόλυνε τη δράση του 40χρονου. Περαιτέρω, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών συλληφθέντων προέκυψε ότι αυτοί είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δημοφιλή