Η ΕΟΚΕ ακούει τις απόψεις της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης

Η ΕΟΚΕ ακούει τις απόψεις της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης
Athens, Greece - September 9, 2016: People walk around the Greece parliament on Syntagma square on summer sunny day in Athens.
Athens, Greece - September 9, 2016: People walk around the Greece parliament on Syntagma square on summer sunny day in Athens.
lavendertime via Getty Images

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) σε συνεργασία με την ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) διοργανώνει συζήτηση για να ακούσει τις θέσεις της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τα πέντε σενάρια για τη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρώπης, όπως περιγράφονται από τον Jean-Claude Juncker στη Λευκή Βίβλο για το Μέλλον της Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη συζήτηση θα χαιρετίσουν ο κ. Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, o κ. Γιώργος Ντάσης, Πρόεδρος της ΕΟΚΕ και ο Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της ΟΚΕ και θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων και άλλοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο κ. Αναστάσιος Κουράκης, Α' Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017, από τις 9:30 έως τις 14:30 στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Στο συντονισμό της συζήτησης θα συμμετέχει αντιπροσωπεία από τρία μέλη της ΕΟΚΕ, και συγκεκριμένα:

  • Δημήτρης Δημητριάδης, Ομάδα Εργοδοτών
  • Γιώργος Πετρόπουλος, Ομάδα Εργαζομένων
  • Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Ομάδα Διαφόρων Δραστηριοτήτων

Οι εθνικές συζητήσεις αποτελούν μέρος ευρύτερης τρέχουσας διαδικασίας συζήτησης σχετικά με «τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης», που εγκαινίασαν ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σε όλη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΟΚΕ με τη συμμετοχή πολιτών, αρχών και οργανώσεων.

Οι ιδέες που θα παρουσιαστούν στις συζητήσεις θα τροφοδοτήσουν τη γνωμοδότηση της ΕΟΚΕ για το Μέλλον της Ευρώπης που θα εκδοθεί τον Ιούλιο του 2017. Η εν λόγω γνωμοδότηση επιδιώκει να επηρεάσει την απόφαση της ΕΕ όσον αφορά τα βήματα που θα ληφθούν τους επόμενους μήνες και τη μελλοντική διαμόρφωση της Ευρώπης, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2019.

Η αφετηρία για τη συζήτηση, η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρώπης: Προβληματισμοί και σενάρια για την ΕΕ των 27 έως το 2025, δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Μαρτίου 2017. Παρέθετε πέντε σενάρια για την εξέλιξη της Ευρώπης μέχρι το 2025 σε διαφορετικούς τομείς, όπως, μεταξύ άλλων, η ενιαία αγορά και το εμπόριο, η μετανάστευση και η ασφάλεια ή η οικονομική και νομισματική ένωση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοφιλή