Παππάς: Ή η ΝΔ στηρίζει την αναδιάρθρωση χρέους χωρίς αστερίσκους ή κάτι άλλο κρύβει

Παππάς: Ή η ΝΔ στηρίζει την αναδιάρθρωση χρέους χωρίς αστερίσκους ή κάτι άλλο κρύβει
Eurokinissi

«Η χώρα μας αυτό τον καιρό περνάει στη σφαίρα της σταθεροποίησης και έχει τους όρους για να μπει στη διαδικασία της βιώσιμης ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλά μακροοικονομικά στοιχεία ενθαρρυντικά τα οποία δεν θα τα δείτε στα δελτία ειδήσεων» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, από τα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας παράλληλα ότι «είμαστε σε μια κομβική στιγμή, έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα μέτρα πολιτικής που θα εφαρμοστούν τώρα και στο μέλλον».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους ο κ. Παππάς ανέφερε πως «οφείλει η αντιπολίτευση -και ιδιαιτέρως η αξιωματική αντιπολίτευση- να πάρει καθαρή θέση. Ήρθε η ώρα να μας πει αν στηρίζει την εθνική θέση, όπως έχει διαμορφωθεί, για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας». Συμπλήρωσε, μάλιστα: «Καθαρές κουβέντες. Ή στηρίζει η Νέα Δημοκρατία την αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς αστερίσκους ή κάτι άλλο κρύβει. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν την ευκαιρία να φορέσουν επιτέλους τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης, αναφερόμενος στο χώρο των ΜΜΕ πως γίνεται συνείδηση και στην επιχειρηματική κοινότητα, ότι ιδιοκτησία ΜΜΕ δεν μπορεί να υπάρχει με δανεικά με αέρα, δεν μπορεί να υπάρχει, με διαρκώς απλήρωτους εργαζόμενους, δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς επενδύσεις. Ο διαγωνισμός του περασμένου Αυγούστου, υπογράμμισε ακόμα, έδειξε, ότι στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα που μπορεί να επενδυθούν σε αυτό τον τομέα και να αναβαθμίσουν το ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν. Να δώσουν ώθηση στην ελληνική τηλεοπτική παραγωγή να αναζωογονήσουν την απασχόληση. Οι εποχές που οι ιδιοκτήτες σήκωναν το τηλέφωνο και ζητούσαν πολιτική παρέμβαση στις τράπεζες για “δάνεια με αέρα”, ώστε να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί», συμπλήρωσε ο κ.Παππάς.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)