ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/06/2017 06:25 EEST | Updated 01/06/2017 06:25 EEST

SZ: Ο Σόιμπλε δεν είναι καθόλου άμοιρος των ευθυνών

ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends a German-Greek chamber of industry meeting in Athens, on July 18, 2013. Local authorities stepped up security in the capital for the visit, as Schaeuble is seen by some in Greece as a champion of the tough austerity policies that have gripped the country for the past four years. AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis (Photo credit should read ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)

«Παρακαλώ, όχι κλιμάκωση στο θέμα της Ελλάδας!» Αυτό ή κάτι παρόμοιο θα πρέπει να είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, την Τετάρτη, στο Βερολίνο, για να μιλήσει στη συνείδησή του, γράφει σε σύντομο σχόλιό της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Όπως γράφει, «Αυτές της μέρες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας» επισημαίνοντας «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών για αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο διαβάζει τις συμφωνίες μεταξύ του Εurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, παρεμποδίζει μέχρι στιγμής τη συμφωνία για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης».

Ενώ στην συνέχεια αναφέρει: «Εν τω μεταξύ διαφαίνεται ένας συμβιβασμός, ο οποίος όμως δεν φαίνεται αν αρέσει στον κ. Σόιμπλε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να αμφισβητήσει τους υπολογισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» Και καταλήγει: «Ο κ. Γιούνκερ θα θυμήθηκε το 2015, όταν ο Σόιμπλε σε παρόμοια κατάσταση πρότεινε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και δεν θέλει να φτάσουν τα πράγματα ξανά σε τέτοιο σημείο»