ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/06/2017 03:33 EEST

Το νέο εργαλείο της Google μεταμορφώνει βαρετά δεδομένα σε διασκεδαστικά GIF

Google blog

Η απεικόνιση των στατιστικών, και όχι μόνο, δεδομένων, είναι πάντα ένα βαρετό και κάπως μονότονο θέαμα. Όχι πια.

Η Google παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μετατρέψει τα δεδομένα του σε κινούμενες εικόνες, κάνοντάς τα πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά στο θεατή. Και εγένετο “data gif”.

Ο Simon Rogers, Data Editor στο Google News Lab, εξηγεί στην ανακοίνωση του blog της Google για το νέο αυτό εργαλείο: «με την ανάπτυξη των φορητών συσκευών ως πρωταρχικής μεθόδου κατανάλωσης ειδήσεων, οι απεικονίσεις των δεδομένων μπορούν να είναι απλές εικόνες ειδικά μορφοποιημένες για τη συσκευή στην οποία εμφανίζονται».

Έχοντας αυτό το σκεπτικό κατά νου, η Google δημιούργησε το Data GIF Maker, ένα εργαλείο που παρουσιάζει το ποσοστό ενδιαφέροντος αναζήτησης για δύο αντικρουόμενα θέματα. Παρότι αυτή η εφαρμογή δημιουργήθηκε αρχικά για τους δημοσιογράφους, πλέον ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το Data GIF Maker για ό,τι χρειάζεται.

«Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να παρουσιάσουμε το ανταγωνιστικό ενδιαφέρον αναζήτησης ανάμεσα σε δύο θέματα, αλλά μπορεί να δείξει ό,τι θέλεις -νούμερα εκλογών, στοιχεία πωλήσεων, βαθμολογίες ταινιών κλπ. Αν θέλετε να δείξετε ενδιαφέρον αναζήτησης, μπορείτε να συγκρίνετε τα δύο θέματα στο Google Trends explore, το οποίο θα σας δώσει μια μέση τιμή (ενδιαφέροντος αναζήτησης στη πάροδο του χρόνου) για κάθε θέμα. Έπειτα βάζετε τα δύο ποσά στο Data GIF Maker», γράφει ο Rogers.

Το νέο εργαλείο της Google είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Απλά εισάγετε δύο στοιχεία δεδομένων με το σχετικό κείμενο, επιλέγετε τα χρώματα της αρεσκείας σας, προσθέτετε το απαραίτητο επεξηγητικό κείμενο και πατάτε το “Launch Comparisons” ή, για να σώσετε το GIF στον υπολογιστή σας, το “Download as GIF”.

Φτιάξτε τα δικά σας data GIFs, εδώ.