ΔΙΕΘΝΕΣ
04/06/2017 05:30 EEST | Updated 04/06/2017 07:24 EEST

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο

DEWSBURY, UNITED KINGDOM - JUNE 3:  Britain's Prime Minister Theresa May speaks at an election campaign event during a visit to West Yorkshire at Thornhill Cricket and Bowling Club on June 3, 2017 in Dewsbury, England. All parties continue to campaign across the country ahead of the general election on June 8. (Photo by Hannah McKay/Pool/Getty Images)
Pool via Getty Images
DEWSBURY, UNITED KINGDOM - JUNE 3: Britain's Prime Minister Theresa May speaks at an election campaign event during a visit to West Yorkshire at Thornhill Cricket and Bowling Club on June 3, 2017 in Dewsbury, England. All parties continue to campaign across the country ahead of the general election on June 8. (Photo by Hannah McKay/Pool/Getty Images)

Οι Συντηρητικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Το Συντηρητικό Κόμμα δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο. Θα επανεξετάσουμε στη διάρκεια της ημέρας και καθώς γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος της Μέι.

Νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης Ρόμπερτ Πέστον ανέφερε στο Twitter ότι οι Βρετανοί πολιτικοί θα αναστείλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

«Οι πολιτικοί αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, όμως θα συνεχιστεί σε τοπικό», έγραψε ο Πέστον.

Μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ τα μεγάλα κόμματα της Βρετανίας είχαν αναστείλει την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τρεις ημέρες.

Αναστέλλουν για σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο Εργατικοί και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για σήμερα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι από τις βίαιες επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους όσων σκοτώθηκαν και με τους πολλούς τραυματίες. Σήμερα θα θρηνήσουμε όλη για την απώλειά τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κόρμπιν.

«Το Εργατικό Κόμμα θα αναστείλει την προεκλογική του εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο ως σήμερα το βράδυ, έπειτα από συνεννόηση με άλλα κόμματα, ως ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και τους τραυματίες», εξήγησε.

«Όσοι επιθυμούν να βλάψουν τον λαό μας, να διχάσουν τις κοινότητές μας και να επιτεθούν στη δημοκρατία μας δεν θα πετύχουν», κατέληξε ο Κόρμπιν.

Παράλληλα, Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του κόμματος.

«Η προεκλογική εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο έχει ανασταλεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Μετά τη φρικτή τρομοκρατικη επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου χθες το βράδυ συνεργαζόμαστε στενά με τη βρετανική κυβέρνηση και την αστυνομία στην Σκωτία για να παρακολουθήσουμε την κατάσταση (…) Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες και τους φίλους όσων έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους», ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής του SNP Νίκολα Στάρτζον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)