ΔΙΕΘΝΕΣ
07/06/2017 09:59 EEST | Updated 07/06/2017 09:59 EEST

Η Ρωσία (προ)καλεί το ΝΑΤΟ σε...πρωτάθλημα τεθωρακισμένων

Yuri Smityuk via Getty Images
KHABAROVSK TERRITORY, RUSSIA - MARCH 12, 2017: A T-72B tank during an individual tank race in the Russian Eastern Military District qualifying round for the 2017 Tank Biathlon international contest at the Anastasyevsky training ground. Yuri Smityuk/TASS (Photo by Yuri Smityuk\TASS via Getty Images)

Η Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στον ετήσιο διαγωνισμό/ πρωτάθλημα ιλών αρμάτων μάχης της, το αποκαλούμενο «Δίαθλο Αρμάτων Μάχης» (Tank Biathlon).

Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο, και σε αυτόν συμμετέχουν ίλες από πάνω από μια ντουζίνα χώρες. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι αυτή τη φορά το ΝΑΤΟ θα συμμετέχει, σε μια διοργάνωση που είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει (μέχρι στιγμής...) σε αρματομαχία ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως οι χώρες του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν και αυτές το δικό τους αντίστοιχο «πρωτάθλημα» (Strong Europe Tank Challenge), που φέτος έγινε σε εγκαταστάσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Γερμανία, με αυστριακή ίλη να αναδεικνύεται πρώτη. Φέτος στη διοργάνωση συμμετείχαν η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και οι ΗΠΑ, καθώς και η Αυστρία και η Ουκρανία, που δεν είναι χώρες της Συμμαχίας.