ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2017 16:25 EEST | Updated 08/06/2017 16:25 EEST

Λε Μερ σε Λαγκάρντ: «Να βρεθεί μια λύση για το ελληνικό ζήτημα»

ERIC PIERMONT via Getty Images
French Economy Minister Bruno Le Maire greets International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde at the Economy Ministry in Paris on June 8, 2017 prior to their meeting. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT (Photo credit should read ERIC PIERMONT/AFP/Getty Images)

«Είχα τη μεγάλη ευχαρίστηση να ξανασυναντήσω σήμερα το μεσημέρι την Κριστίν Λαγκάρντ και να ανταλλάξω απόψεις για την διεθνή οικονομική κατάσταση, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου» δήλωσε μέσω twitter ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ.

Η συζήτηση έγινε με την ευκαιρία ενός γεύματος εργασίας το οποίο παρέθεσε ο Γάλλος υπουργός στην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Με τη σημερινή συνάντηση, ο Μπρούνο Λε Μερ έκλεισε το γύρο των επαφών του με τις πολιτικές προσωπικότητες από τις οποίες θέλησε να ενημερωθεί και να προετοιμασθεί για το ερχόμενο Eurogroup που αφορά στην Ελλάδα.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει απώτερος στόχος είναι «να βρεθεί μια λύση» για το ελληνικό ζήτημα.

Επανειλημμένα στο παρελθόν οι δύο πολιτικοί, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μπρούνο Λε Μερ, έχουν συναντηθεί στο υπουργείο «Μπερσί». Τότε, ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ που υποδεχόταν στο Μπερσί ως υπουργός Oικονομίας, έως το 2011, οπότε ανέλαβε τη διεύθυνση του ΔΝΤ.

Την ίδια περίοδο ο Μπρούνο Λε Μερ ήταν υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί και είχε επανειλημμένα συνεργασθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ.