ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2017 05:22 EEST | Updated 08/06/2017 09:08 EEST

Αναβλήθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα του Καζακστάν

Anadolu Agency via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας και ήταν προγραμματισμένο να επαναληφθούν στις 12 και 13 Ιουνίου στην Αστάνα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγο πριν τη συνάντηση του απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την κρίση στη χώρα.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μόλις λάβαμε από τις εγγυήτριες χώρες της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Αστάνα, εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Τουρκίας και το Ιράν θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες τις συναντήσεις εργασίας στις πρωτεύουσές τους σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Άνουαρ Τζαϊνάκοφ.

Οι συναντήσεις αυτές έχουν κυρίως στόχο οι τρεις χώρες να βρουν κοινές θέσεις για θέματα που συνδέονται με την εφαρμογή ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία και την ενίσχυση της εκεχειρίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο οι διοργανωτές συζητάνε για τις ημερομηνίες του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων.

«Όταν οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες και αποφασιστεί η συμμετοχή, θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)