ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2017 03:25 EEST | Updated 08/06/2017 03:38 EEST

Πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

EFE

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους επιφανείας- επιφανείας από τα ανατολικά της παράλια την Πέμπτη, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, η τελευταία μιας σειράς δοκιμών πυραύλων, απέναντι στη διεθνή πίεση και τις απειλές περισσότερων κυρώσεων.

Η Νότια Κορέα είπε ότι οι πύραυλοι κάλυψαν απόσταση περίπου 200 χλμ.

Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες μέρες μετά από νέες κυρώσεις που ψηφίστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εναντίον της απομονωμένης χώρας, η οποία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό και οπλικό της πρόγραμμα χωρίς καθυστέρηση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν το πρωί από την παράλια πόλη της Βόρειας Κορέας, Ουονσάν, είπε σε δήλωσή του το γραφείο αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Νότιας Κορέας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέ-ιν έχει ενημερωθεί για το συμβάν, πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με την πολλαπλή εκτόξευση των πυραύλων, η Πιονγιάνγκ φαίνεται να επιδιώκει την άσκηση πιέσεων προς την Σεούλ και την Ουάσιγκτον, προκειμένου να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σύμφωνα με την εκτίμηση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η σημερινή εκτόξευση είναι η τέταρτη δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα από την ανάληψη καθηκόντων του Μουν στις 10 Μαΐου. Ο νέος πρόεδρος έχει υποσχεθεί να μπει σε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)