ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2017 09:14 EEST | Updated 08/06/2017 09:14 EEST

Συρία: Βομβαρδισμοί θέσεων του ISIS κοντά στη Ράκα από κυβερνητικά αεροσκάφη

AMER ALMOHIBANY via Getty Images
A Syrian government forces' MiG-23 fighter-bomber drops a payload during a reported air strike in the rebel-held area of Qabun, east of the capital Damascus, on May 6, 2017. / AFP PHOTO / AMER ALMOHIBANY (Photo credit should read AMER ALMOHIBANY/AFP/Getty Images)

Συριακά κυβερνητικά αεροσκάφη έπληξαν την Πέμπτη θέσεις του ISIS δυτικά της Ράκα στη νότια όχθη του Ευφράτη ποταμού, μετέδωσαν κρατικά MME.

«Η αεροπορία κατέστρεψε θέσεις και τεθωρακισμένα οχήματα» στην ύπαιθρο της δυτικής Ράκα, περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ταυτόχρονα, πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ προωθούνται προς τις παρυφές της Ράκα κατά τις πρώτες ημέρες της επίθεσής τους με στόχο την κατάληψη της βάσης επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η ένοπλη αυτή συμμαχία αποτελούμενη από Κούρδους και Άραβες μαχητές, εξαπέλυσαν επίθεση αυτή την εβδομάδα για την κατάληψη της βόρειας αυτής πόλης. Η συμμαχία πλησιάζει στην πόλη εδώ και μήνες με τη βοήθεια αεροπορικών επιθέσεων και ειδικών δυνάμεων από την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία.

Τα πλήγματα είχαν στόχο περιοχές κοντά στα σύνορα της επαρχίας, κατά μήκος ενός αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Ράκα με το Χαλέπι και κοντά στην περιοχή Τάμπκα, την οποία η SDF κατέλαβε από το ISIS τον Μάιο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)