ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2017 16:34 EEST | Updated 08/06/2017 18:51 EEST

Το Al Jazeera καταγγέλλει ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Eric Gaillard / Reuters
The logo of Al Jazeera Media Network is seen during the annual MIPCOM television programme market in Cannes, France, October 17, 2016. REUTERS/Eric Gaillard

Κυβερνοεπίθεση καταγγέλλει πως δέχεται το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera, με έδρα στο Κατάρ.

Όπως μεταδίδει το ίδιο, «το Jazeera Media Network δέχεται κυβερνοεπίθεση σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης». Όλες οι υπηρεσίες του παραμένουν ωστόσο σε λειτουργία, ανέφερε πηγή του δικτύου. «Αυτές ήταν απόπειρες που έγιναν ενάντια στην κυβερνοασφάλεια του Al Jazeera, αλλά τις αντιμετωπίζουμε και προς το παρόν όλες μας οι υπηρεσίες είναι σε λειτουργία», τόνισε ανώτερο στέλεχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Κατάρ.

Νωρίτερα σήμερα, το δίκτυο με ανάρτησή στο Twitter το τηλεοπτικό δίκτυο κατήγγειλε ότι δέχεται μια ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση ενάντια σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης».

Σε ανάρτηση αργότερα γινόταν λόγος για «αλλεπάλληλες απόπειρες ηλεκτρονικής πειρατείας».

Πρόκειται για την τρίτη φορά τους τελευταίους 14 μήνες που οργανισμοί του Κατάρ καταγγέλουν ότι γίνονται στόχος ηλεκτρονικής πειρατείας.

Τον περασμένο μήνα, το εμιράτο ανακοίνωσε ότι το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας «δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από μια άγνωστη οντότητα» και «ψευδείς» δηλώσεις αποδόθηκαν στον εμίρη της χώρας, που βοήθησαν στην ανάφλεξη της σημερινής κρίσης ανάμεσα στο Κατάρ και τις Αραβικές χώρες του Κόλπου.

Τον Απρίλιο η Τράπεζα του Κατάρ υπέστη μια παραβίαση ασφάλειας και δεδομένα, όπως ονόματα και κωδικοί μεγάλου αριθμού πελατών, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.