Γεννηματά: Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει καθαρές λύσεις για το χρέος

Γεννηματά: Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει καθαρές λύσεις για το χρέος
Eurokinissi

«Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει με ευθύνη καθαρές λύσεις για το χρέος, χωρίς αστερίσκους. Τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012, που προέβλεπε απομείωση του χρέους και αποτελεί δέσμευση των εταίρων μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη στην περιφερειακή ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Στην συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει το δικαίωμα να παγιδεύσει την χώρα στο διαρκές δίλημμα “λιτότητα ή Grexit”», προσθέτοντας ότι «εμείς από την μεριά μας και από την θέση της αντιπολίτευσης δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια» και εξήγησε: «Έχουμε κάνει διαρκείς επαφές και παρεμβάσεις με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές, που ήδη ασκούν πίεση και στον κ. Σόιμπλε και σε όλους στους συντηρητικούς κύκλους, για τις εμμονές τους».

«Όμως είναι φανερό», συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, ότι «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε μέχρι τώρα, ούτε αυτή την προσπάθεια, διότι δεν μπορεί.» Η χώρα όμως, πρόσθεσε, μπορεί, «για αυτό επεξεργαζόμαστε το σχέδιο Ελλάδα, δηλαδή μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση για την διακυβέρνηση του τόπου».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα