Η Κωνσταντοπούλου απαντά στην κριτική για τον Γερμανό πρέσβη και εγκαλεί τον Γλέζο

Η Κωνσταντοπούλου απαντά στην κριτική για τον Γερμανό πρέσβη και εγκαλεί τον Γλέζο
EUROKINISSI

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο στο Δίστομο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε την Κυριακή, σχολιάζοντας το θέμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι, στη διάρκεια της τελετής μνήμης του Δήμου Διστόμου, για την επέτειο της σφαγής από τους ναζί. Επενέβη ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, προκειμένου εκείνος να μπορέσει να καταθέσει το στεφάνι του.

Την Κυριακή η κ. Κωνσταντοπούλου ανέβασε στο facebook βίντεο από το συμβάν, συνοδευόμενο από το εξής σχόλιο:

«Χθες έκανα το αυτονόητο. Για όλους τους Έλληνες. Ο Πρέσβυς της Γερμανίας το κατάλαβε κι έκανε πίσω. Ο Μανώλης Γλέζος προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων. Τα υπόλοιπα στο κείμενο του Διαμαντή Καραναστάση, που λίγοι θα είχαν την τόλμη να γράψουν. Προσυπογράφω».

Λίγο αργότερα έγραψε: «Η αντίσταση είναι πράξη και στάση ζωής. Όχι μουσειακό έκθεμα ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτε μονοπώλιο των ηρώων, που πρέπει να ζητήσει κανείς την άδειά τους για να διεκδικήσει την ελευθερία του και να αντιταχθεί στο δυνάστη».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα