ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2017 08:20 EEST | Updated 12/06/2017 08:35 EEST

ΗΠΑ: Δύο κοριτσάκια πέθαναν επειδή η μητέρα τους τα άφησε στο αυτοκίνητο για 15 ώρες

Maverick_Lee

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση της Αμάντα Χόκινς- μιας 19χρονης μητέρας που άφησε σκόπιμα τις δύο μικρές της κόρες της κλεισμένες στο αυτοκίνητο για 15 ώρες, ενώ η ίδια ήταν σε φιλικό σπίτι- με αποτέλεσμα τα δύο κοριτσάκια να πεθάνουν την Πέμπτη σε νοσοκομείο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, όταν η Χόκινς έφτασε στο τοπικό νοσοκομείο, οι δύο κόρες της ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η ίδια υποστήριξε πως αυτή και τα δύο μωρά ήταν στην κοντινή λίμνη Φλατ Ροκ όταν τα κοριτσάκια κατέρρευσαν, το ένα μετά το άλλο. Μάλιστα, διερωτήθηκε εάν τα παιδιά, τα οποία μύριζαν λουλούδια, είχαν έρθει σε επαφή με κάτι δηλητηριώδες.

Εν τέλει τα κορίτσια πέθαναν την Πέμπτη σε νοσοκομείο στο Σαν Αντόνιο. Την Παρασκευή οι αρχές του Κέρβιλ, 65 μίλια βορειοδυτικότερα, παρουσίασαν μια άλλη εκδοχή των γεγονότων: Ο σερίφης της κομητείας Κερ, Ράστι Χίρχολτσερ, είπε πως η Χόκινς είχε αφήσει επίτηδες τα κορίτσια της- Μπριν Χόκινς, ενός έτους και Άντισον Όβεργκαρντ- Έντι, δύο ετών- στο αυτοκίνητό της για πάνω από 15 ώρες ενώ αυτή ήταν στο σπίτι φίλου. Σε σχετική ανακοίνωσή του κάνει λόγο για την πιο τρομερή υπόθεση αμέλειας που έχει δει εδώ και 37 χρόνια υπηρεσίας.

Η Χόκινς συνελήφθη και αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες εγκατάλειψης/ έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο, ενώ ο σερίφης είπε πως πρόκειται να «αναβαθμιστούν» όταν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο. Όπως ανέφερε, η Χόκινς άφησε τα παιδιά στο αυτοκίνητό της το βράδυ της Τρίτης, έξω από το σπίτι φίλου που επισκεπτόταν και δεν επέστρεψε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης- ενώ οι θερμοκρασίες βρίσκονταν στα ύψη. Ένας 16χρονος που είχε συνοδέψει τη Χόκινς στο σπίτι βγήκε κάποια στιγμή και πήγε για λίγο στο αυτοκίνητο, αλλά μετά γύρισε πάλι μέσα, είπε ο σερίφης στο Fox 29- συμπληρώνοντας πως πιθανότατα θα αντιμετωπίσει και αυτός κατηγορίες.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο σερίφης, κάποιος στο σπίτι άκουσε τα παιδιά να κλαίνε και είπε στη Χόκινς να τα πάρει μέσα, αλλά αυτή δεν το έκανε. Εν τέλει, όταν τα βρήκε την Τετάρτη, τους έκανε μπάνιο, ενώ στην αρχή δεν ήθελε να τα πάει στο νοσοκομείο για «να μην μπλέξει». Στη συνέχεια επινόησε την ιστορία με τη λίμνη.

Όταν διαπιστώθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κοριτσάκια από το ιατρικό προσωπικό στο Κέρβιλ, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Σαν Αντόνιο. Πέθαναν το απόγευμα της Πέμπτης.