ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/06/2017 09:33 EEST | Updated 12/06/2017 09:34 EEST

Με αυτή τη νέα συσκευή θα μπορούμε να ελέγχουμε τα όνειρά μας

LucidCatcher

Ένα «διαυγές όνειρο» (lucid dream), είναι αυτό κατά το οποίο ο άνθρωπος που το βλέπει ξέρει πως ονειρεύεται. Μπορεί να ακούγεται κάπως σουρεαλιστικό, αλλά υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό. Μάλιστα κάποιοι ειδικοί του ύπνου και ερευνητές, έχουν δηλώσει πως υπάρχει η δυνατότητα να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας ώστε να έχουμε πιο συχνά τέτοιου είδους όνειρα.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της ομάδας πίσω από το LucidCatcher: να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να ονειρεύεται συχνότερα με τη συνείδησή του ξύπνια. Πρόκειται για μια υψηλής τεχνολογίας συσκευή που φοράς πάνω σου, η οποία χρησιμοποιεί «προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων που βρίσκεται μόνο στα εργαστήρια μελέτης ύπνου για την παρακολούθηση και την ανάλυση των εγκεφαλικών κυμάτων σε πραγματικό χρόνο».

lucidcatcher

lucidcatcher

Όταν το άτομο που κοιμάται φτάνει στη φάση REM του κύκλου του ύπνου, το LucidCatcher θα χρησιμοποιεί παλμούς νευροτροποποίησης που θα μεταδίδονται στο κεφάλι του ατόμου μέσω ηλεκτροδίων, προκειμένου να τον «ξυπνήσουν» και να τον κάνουν να καταλάβει πως βρίσκεται μέσα σε ένα όνειρο.

Η συσκευή λειτουργεί κάπως έτσι: Πριν κοιμηθεί, ο χρήστης επιλέγει το σενάριο του ονείρου του και σύμφωνα με τους δημιουργούς του LucidCatcher «το μυαλό σας (με τη βοήθεια του LucidCatcher) αναδημιουργεί την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας μέσα στο όνειρο, με τον ίδιο τρόπο που αναδημιουργεί μια έντονη συναισθηματική ανάμνηση που βιώσατε μέσα στην ημέρα, στα συνηθισμένα όνειρα».

Η συσκευή συνοδεύεται από μια εφαρμογή γεμάτη με εμπειρίες και οδηγίες άλλων χρηστών του LucidCatcher παγκοσμίως, και ο χρήστης μπορεί να μοιραστεί τα δικά του όνειρα με την κοινότητα, ακόμη και να λάβει ειδοποίηση όταν ένας άλλος χρήστης δει το ίδιο όνειρο με αυτόν.

Αν δεν έχετε ανατριχιάσει ακόμη, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το LucidCatcher στην σελίδα που έχει κάνει η ομάδα στο Kickstarter προκειμένου να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της συσκευής -και είναι ήδη πολύ κοντά στο στόχο.