ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/06/2017 06:47 EEST | Updated 13/06/2017 06:52 EEST

«Σπίτι; Δεν υπάρχει πια σπίτι...Θα φύγουμε». Σπαρακτικές μαρτυρίες και εικόνες από τη Λέσβο μετά τον σεισμό

Σπαρακτικές εικόνες από τα χωριά της Λέσβου που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές αλλά και δηλώσεις κατοίκων που ξαφνικά έχασαν το νοικοκυριό τους, το σπίτι τους και ένα κομμάτι τη ζωής που έζησαν μέσα σε αυτά, αναδύονται τις τελευταίες ώρες.

Τέτοιες εικόνες και αφηγήσεις παρουσιάζει και το Euronews στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής στην περιοχή.

«Σπίτι; Δεν υπάρχει πια σπίτι. Εκεί βρίσκεται το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει μέλλον εδώ, θα φύγουμε» ακούγεται στο βίντεο να δηλώνει ένας κάτοικος του χωριού και συμπληρώνει: «δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή, θα γίνουμε πρόσφυγες στον τόπο μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας βοηθήσουν, θα μας υποσχεθούν, αλλά όπως πάντα θα είναι μόνο υποσχέσεις».

Μια άλλη κάτοικος περιγράφει: «Κοιμόμασταν. Ξαφνικά η γη άρχισε να κινείται. Η στέγη του σπιτιού κατέρρευσε. Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε, άρπαξα τα παιδιά μου, καταφέραμε να βγουμε. Το σπίτι μου κατέρρευσε πλήρως».

Σημειώνεται πως το χωριό έχει εκκενωθεί και οι πληγέντες μετακινήθηκαν σε άλλα μέρη του νησιού, σε συγγενικά ή φιλική σπίτια και σε ξενοδοχεία ενώ στήθηκε επίσης καταυλισμός στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Πηγή: Euronews