ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/06/2017 12:57 EEST | Updated 16/06/2017 14:00 EEST

Μακρόν: Καλή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Δεν είναι οριστική

Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) speaks with French President Emmanuel Macron (L) during the NATO (North Atlantic Treaty Organization) summit at the NATO headquarters, in Brussels, on May 25, 2017. / AFP PHOTO / POOL / THIERRY CHARLIER        (Photo credit should read THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)
THIERRY CHARLIER via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) speaks with French President Emmanuel Macron (L) during the NATO (North Atlantic Treaty Organization) summit at the NATO headquarters, in Brussels, on May 25, 2017. / AFP PHOTO / POOL / THIERRY CHARLIER (Photo credit should read THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Η συμφωνία που επετεύχθη την Πέμπτη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της σε αυτό το στάδιο, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση, είναι καλή, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στο Ελιζέ, υπογράμμισε πως η συμφωνία αυτή δεν είναι οριστική, και πρόσθεσε πως «ήταν σημαντικό να έχουμε αυτή τη συμφωνία, σε αυτό το στάδιο, για να έχουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που μόλις εκπλήρωσε και που ήταν δύσκολες μεταρρυθμίσεις».

Ο Μακρόν υπογράμμισε πως «αυτή η συμφωνία», που συνήφθη«σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών» δεν είναι οριστική.

«Πολλές τεχνικές προτάσεις έχουν γίνει στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων των συζητήσεων. Η Γαλλία έχει κάνει προτάσεις», αλλά «πρέπει με όλους τους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες, να επανέλθουμε στο θέμα της Ελλάδας. Και αναπόφευκτα οι λύσεις που η Γαλλία μπόρεσε να προτείνει για να προχωρήσουμε θα επανέλθουν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σημειώνεται πως, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup της Πέμπτης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη γαλλική κυβέρνηση και τον Γάλλο ομόλογό του, Μπρουνό Λε Μερ, που, όπως είπε, εργάστηκε πολύ σκληρά για το θέμα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός χαιρέτισε από την πλευρά του «μια πολύ θετική συμφωνία». «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πιστεύω πως έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ότι εργάζεται καλά», είπε ο Ραχόι.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε από πλευράς του από το Λουξεμβούργο ότι η συμφωνία για την Ελλάδα «ήταν η καλύτερη δυνατή, ίσως δε και η καλύτερη που έχει επιτύχει έως σήμερα το Eurogroup».

Διαβάστε επίσης: