ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/06/2017 05:44 EEST | Updated 16/06/2017 05:49 EEST

Το «βιογραφικό» του γνωστού επιχειρηματία των Τρικάλων, παλιού προέδρου ΠΑΕ, που εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών

Eurokinissi/photo αρχείου

Γνώριμος στις Αρχές είναι ο γνωστός επιχειρηματίας των Τρικάλων, παλιός πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος εμπλέκεται σεκύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο τσιγάρων, απειλές και πυροβολισμούς εναντίον κατοίκων που διεκδικούσαν έκταση στην οποία θα εγκαθιστούσε επιχείρηση κρεάτων.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στη Λάρισα για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης. Μαζί του συνελήφθησαν και τρεις υπήκοοι Αλβανίας με σημαντικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στα Βαλκάνια.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή της Λάρισας και των Τρικάλων αποτελούσαν τον ενδιάμεσο σταθμό αποθήκευσης των ναρκωτικών, έως ότου διανεμηθούν οι «παραγγελίες» στην Αττική.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι ο επιχειρηματίας είχε στην κατοχή του περίπου 100.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Περίπου 10 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, ενώ τα υπόλοιπα 10 κιλά βρέθηκαν στην κατοχή Αλβανού συνεργού του στη Θήβα. Οι αστυνομικοί αρχικά έφθασαν στα ίχνη μελών του κυκλώματος από την Αλβανία και από την πορεία των ερευνών προέκυψε η ενεργή συμμετοχή του επιχειρηματία. Οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας είναι πολύ γνωστός στη Θεσσαλία και τα Τρίκαλα εξαιτίας της ενασχόλησής του με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Είναι ιδιοκτήτης παρασκευαστηρίου-συσκευαστηρίου ντομάτας έξω από τα Τρίκαλα, ενώ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα εμπορικός αντιπρόσωπος μεγάλης καπνοβιομηχανίας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2000 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για υπόθεση μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία. Από το ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών ο πρώην προϊστάμενος στο τελωνείο Φλώρινας, και τεσσάρων ετών δύο αυτοκινητιστές. Όλοι οι καταδικασθέντες είχαν ασκήσει έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με εντολές του επιχειρηματία, οι αυτοκινητιστές, το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο του 1994, παρέλαβαν και μετέφεραν με τα φορτηγά, που οδηγούσαν, περίπου επτά χιλιάδες χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων από την Ολλανδία. Στο Εφετείο όλοι αθωώθηκαν.