ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/06/2017 13:11 EEST | Updated 18/06/2017 06:01 EEST

Οι ενδυμασίες των κοριτσιών σε βρετανικά καλλιστεία προκάλεσαν την αποπομπή των διοργανωτών

Beautiful tiara
leykladay via Getty Images
Beautiful tiara

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Βρετανία η φετινή διεξαγωγή των τοπικών καλλιστείων στο Νιουκάστλ, όπου νεαρές γυναίκες και ανήλικα κορίτσια διαγωνίστηκαν ντυμένες ως λαγουδάκια του Playboy. Το αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να χάσουν τις θέσεις τους και να μην μπορέσουν να διαγωνιστούν ξανά στο μέλλον.

Όπως συμβαίνει και στην Κρήτη ή την Πελοπόννησο, τα καλλιστεία στην παραποτάμια αγγλική πόλη αποτελούν παράδοση, προετοιμάζοντας τις νεαρές γυναίκες για τον τίτλο της «Μις Αγγλία». Νέες 16-23 ετών διαγωνίζονται παρουσιάζοντας την ομορφιά και τα ταλέντα τους, με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα που στην συνέχεια δίνονται σε φιλανθρωπίες. Όπως είναι αναμενόμενο, ο διαγωνισμός έχει δεχτεί οξεία κριτική, καθώς κρατά ζωντανή την παρωχημένη αντίληψη ότι η αξία μιας γυναίκας πηγάζει από την ομορφιά της.

Στις 2 Ιουνίου, ο διαγωνισμός φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε όριο, ντύνοντας ακόμα και τα ανήλικα κορίτσια με στολές που παραπέμπουν στο Playboy. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης χαρακτήρισε την επιλογή «σεξιστική» και «παρωχημένη» και ζήτησε μάλιστα την αποπομπή όλων των διοργανωτών.

«Είμαι τόσο προσηλωμένη στην πρόοδο των γυναικών και των κοριτσιών που αυτό όσο τίποτε άλλο με κάνει να νιώθω άβολα», δήλωσε η Κιμ ΜακΓκίνες, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.