ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/06/2017 05:40 EEST | Updated 18/06/2017 07:23 EEST

Υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Η συζήτηση στη Βουλή και οι συναντήσεις πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

NurPhoto via Getty Images
PM Alexis Tsipras, during a Government cabinet meeting, at Parliament, in Athens, on June 13, 2017 about the extend of catastrophy on the island of Lesbos due to the major earthquake of June 12, 2017. (Photo by Panayotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images)

Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στρέφει το ενδιαφέρον του στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη και η προώθηση προοδευτικών αλλαγών θα είναι το διακύβευμα της νέας πολιτικής περιόδου που άνοιξε με την απόφαση του Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να συγκαλέσει την Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο – υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσα σε μία εβδομάδα.

Παράλληλα προς το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την αξιολόγηση που ζήτησε η ΝΔ και την οποία ασμένως υποδέχθηκε η κυβέρνηση. Η συζήτηση στη Βουλή δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι τετ-α-τετ ενημερώσεις του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Άλλωστε ο προγραμματισμός τους έχει αρχίσει από την Παρασκευή, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα στους υπουργούς του θα είναι να ξεχάσουν για φέτος τα μπάνια. «Άλλο τα μπάνια του λαού, άλλο τα μπάνια του υπουργού», σχολίασε χαριτολογώντας κυβερνητικός παράγοντας. Ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει γρηγορότερους ρυθμούς στις εγκρίσεις για τα επενδυτικά σχέδια, καθώς γνωρίζει ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα υπάρξουν πολλές προτάσεις από «παρκαρισμένες» επενδύσεις.

Για την κυβέρνηση το κρίσιμο ζήτημα είναι η μείωση της ανεργίας μέσα από επενδύσεις, καθώς αυτό θα φέρει ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις. Και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει ακόμη και ο ίδιος την επιστασία των επενδύσεων – υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο να έχει εμπλοκή το Μαξίμου στις επενδύσεις είχε ακολουθηθεί στην κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.