ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/06/2017 07:58 EEST | Updated 22/06/2017 07:59 EEST

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μηνύει Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα και Documenta για τις γερμανικές αποζημιώσεις

NurPhoto via Getty Images
Zoe Konstantopoulou, speaker of the Hellenic Parliament on February 10, 2015 in Athens. Greece's new leftist government fine-tuned a 10-point plan aimed at persuading its international creditors to reluctantly rethink their bailout terms and prevent the country from going bust.(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και λοιπών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τη μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπώντας την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Ολους». Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν νομικές ενέργειες εναντίον της έκθεσης Documenta 14, η οποία, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση για το θέμα των γερμανικών οφειλών, «δρα ως προπαγανδιστικό εργαλείο για τη μη καταβολή των γερμανικών οφειλών και για το συνολικό ξέπλυμα της ευθύνης της Γερμανίας».

Όπως υποστηρίζει σε ποστ της στο Facebook :

Παράλληλα, την προσεχή Τρίτη, σε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 4.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, θα απευθυνθεί κάλεσμα προς τους πολίτες για στήριξη της δράσης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε σε δηλώσεις της τη μη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών έγκλημα εναντίον του ελληνικού Δημοσίου και έγκλημα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. «Πρόκειται για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του Δημοσίου, αλλά πρόκειται και για μία πτυχή της συνολικής εσχάτης προδοσίας που διαπράττεται στη χώρα μας με τη ματαίωση τόσο της Δημοκρατίας όσο και της Δικαιοσύνης και των βασικών αρχών, θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε.

Πηγή: Καθημερινή