ΔΙΕΘΝΕΣ
23/06/2017 07:16 EEST | Updated 23/06/2017 07:16 EEST

Τελεσίγραφο 10 ημερών στο Κατάρ. Ποια τα 13 αιτήματα από τη Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη

Universal Stopping Point Photography via Getty Images
An unidentifiable man in traditional Saudi clothing holds a hunting falcon in the Saudi desert.

Τέσσερις αραβικές χώρες που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει την τρομοκρατία, έχουν στείλει στη Ντόχα έναν κατάλογο με τα 13 αιτήματά τους, στα οποία περιλαμβάνονται το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου al Jazeera και ο περιορισμός των σχέσεών της με το Ιράν.

Στα αιτήματα, τα οποία διατύπωσαν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν με στόχο να τερματιστεί η χειρότερη κρίση στον Κόλπο τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνεται επίσης το κλείσιμο της τουρκικής βάσης στο Κατάρ, δήλωσε ένας αξιωματούχος από τις τέσσερις χώρες.

Το Κατάρ πρέπει να ανακοινώσει ότι διακόπτει τις σχέσεις του με τρομοκρατικές, ιδεολογικές και δογματικές οργανώσεις, περιλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της αλ Κάιντα, της Χεζμπολάχ και της Τζάμπχατ Φάτεχ αλ Σαμ --πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία-- και να παραδώσει όλους τους τρομοκράτες που βρίσκονται στο έδαφός του.

Οι τέσσερις χώρες έδωσαν διορία 10 ημερών στη Ντόχα για να συμμορφωθεί. Αν αυτό δεν συμβεί, οι απαιτήσεις αυτές παύουν να ισχύουν, τόνισε ο αξιωματούχος χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τα αιτήματα παραδόθηκαν στο Κατάρ από το Κουβέιτ, το οποίο μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης: Κατάρ-Σαουδική Αραβία, μια κρίση 22 ετών με στόχο την ανεξαρτησία που εξελίχθηκε σε μάχη για την κυριαρχία στον αραβικό κόσμο

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post