ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/06/2017 08:37 EEST | Updated 23/06/2017 08:37 EEST

«Δεν είναι άνθρωπος»: Παραμορφωμένο νεογέννητο αρνί στη Νότια Αφρική προκάλεσε «σεισμό» στο Ίντερνετ

PPAMPicture via Getty Images
A sheep with two lambs

Οι αρμόδιες αρχές της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσαν πως η φωτογραφία ενός παραμορφωμένου αρνιού που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι hoax, αλλά ένα αρνί που πραγματικά γεννήθηκε στην περιοχή του Lady Frere, στη Νότια Αφρική – διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για υβρίδιο ανθρώπου- προβάτου, όπως είπαν πολλοί.

«Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι το εξαιρετικά παραμορφωμένο αρνί που γεννήθηκε από πρόβατο στο Lady Frere αυτή την εβδομάδα, που εκ πρώτης όψεως έχει μορφή που θυμίζει άνθρωπο, δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα παραμορφωμένο θνησιγενές αρνί με πατέρα πρόβατο, που στη συνέχεια μολύνθηκε από πυρετό της ρηξιγενούς κοιλάδας σε πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λουμπαμπάλο Μρέμπι, διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιοχής, σύμφωνα με το African News Agency.

«Δεν είναι σπάνιο για εγκυμονούντα ζώα να μολύνονται από ιούς νωρίς στην εγκυμοσύνη. Μολύνσεις από ιούς στα πρώιμα στάδια μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο και να οδηγήσουν στην εμφάνιση παραμορφώσεων. Το πιθανότερο είναι να συνέβη αυτό στο πρόβατο του Lady Frere. Ζητούμε από την τοπική κοινότητα να μην πανικοβάλλεται για το παραμορφωμένο αυτό αρνί. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν προέκυψε από την ένωση ωαρίου προβάτου και ανθρώπινου σπέρματος».

Ο Μρέμπι είπε πως η περίοδος κύησης για ένα πρόβατο είναι πέντε μήνες, και αυτό σήμαινε πως η σύλληψη είχε γίνει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2016 ή στις αρχές του Ιανουαρίου του 2017. Στην περίοδο εκείνη είχαν παρατηρηθεί έντονες βροχοπτώσεις- συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση κουνουπιών και σκνιπών, που είναι γνωστοί φορείς ιών οι οποίοι μπορούν να προκαλούν ασθένειες όπως ο πυρετός της ρηξιγενούς κοιλάδας (RVF). «Είναι λογικό να υποθέσουμε, οπότε, ότι το πρόβατο έχει 28 ζεύγη χρωμοσωμάτων, το κατσίκι έχει 30 και οι άνθρωποι έχουν 23. Αυτά τα δεδομένα έχουν σημασία για την κατάρριψη του μύθου πως μια ένωση πρόβειου ωαρίου και ανθρώπινου σπέρματος μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη μιας βιώσιμης μορφής ζωής. Το παραμορφωμένο αρνί επιδεικνύει σημάδια που συνάδουν με πρώιμη ανάπτυξη εμβρύου που πήγε στραβά λόγω μόλυνσης από ιό».