ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2017 03:42 EEST | Updated 27/06/2017 03:42 EEST

Φονική η σφαίρα στο σπίτι οικογένειας στο Μενίδι. Τι «βλέπει» η ΕΛΑΣ

Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη βολίδα που καρφώθηκε σε σπίτι οικογένειας στο Μενίδι.

Η βολίδα πέτυχε τοίχο οικίας στην οδό Θεοφυλάχτου 6, σημείο στο οποίο έπαιζε ένα 14χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βολή ήταν ευθεία και ερρίφθη από απόσταση που δεν ξεπερνάει τα 100 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να σκοτώσει σε περίπτωση που πετύχαινε είτε το κοριτσάκι είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.

Η καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα έγινε την περασμένη Κυριακή από τη μητέρα του παιδιού με τους αστυνομικούς να περιμένουν τα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστώσουν το κατά πόσο ο πυροβολισμός πράγματι σημειώθηκε την Κυριακή ή εάν η σφαίρα ερρίφθη σε παρελθόντα χρόνο.

Την ημέρα που έγινε η καταγγελία για την αδέσποτη σφαίρα κάτοικος της περιοχής είχε καλέσει την Αστυνομία και κατήγγειλε άσκοπους πυροβολισμούς σε σπίτι της οδού Δαβάκη στο Ζεφύρι, όπου, σύμφωνα με την αναφορά, γινόταν γλέντι γάμου. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την καταγγελία και διαπίστωσαν ότι δεν γινόταν γλέντι για γάμο, ενώ δεν στοιχειοθετήθηκαν οι άσκοποι πυροβολισμοί. Από την οδό Δαβάκη είναι αδύνατο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ερρίφθη η σφαίρα, καθώς η απόσταση είναι πολύ μεγάλη μέχρι την οδό Θεοφυλάχτου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κατά τις έρευνες στην περιοχή ένα όπλο, το οποίο ωστόσο δεν συνδέεται με τη βολίδα στο σπίτι της οικογένειας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η βολίδα δεν ήταν αποτέλεσμα άσκοπών πυροβολισμών αλλά ενδεχομένως προϊόν αντιπαλότητας ανάμεσα σε άτομα με παραβατική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί ερευνούν άνδρες που ζουν σε σπίτια της οδού Θεοφυλάχτου στο Μενίδι, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα και ενδεχομένως ενεπλάκησαν το τελευταίο διάστημα σε περιστατικό με πυροβολισμούς.