ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/06/2017 03:24 EEST | Updated 30/06/2017 03:25 EEST

Μετά την απαγόρευση για τα Εξάρχεια η ΠΟΑΣΥ... πάει δυτική Αττική

Eurokinissi

Εκδηλώσεις στα «άβατα» του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και του Ασπροπύργου, εξαγγέλλουν ότι θα πραγματοποιήσουν συνδικαλιστές της.

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ύστερα από την απαγόρευση της συγκέντρωσής τους στην πλατεία Εξαρχείων.

«Το ‘άβατο’ των Εξαρχείων και άλλων περιοχών παραμένει άβατο. Οι ‘κλειστές πόλεις’ δεν έχουν θέση στα ελεύθερα Κράτη, ούτε και είναι ανεκτές από τους ελεύθερους Πολίτες. Η Πολιτεία συνομολόγησε την ανικανότητά της. Όμως ο ‘σπόρος’ φυτεύτηκε και είναι πλέον ευθύνη όλων -κυρίως των Πολιτικών Κομμάτων- να τον καλλιεργήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επέμεινε ότι: «Είναι εκ του πονηρού, είναι προφανώς κατευθυνόμενες κινήσεις από σκληρούς κύκλους προκειμένου να προκληθεί ένταση σε μια εποχή που γίνονται τεράστιες προσπάθειες να προχωρήσουμε σε ανοδική πορεία». Επεσήμανε επίσης ότι αντίστοιχες απαγορεύσεις είχαν εκδοθεί πέντε το 2014 και άλλες πέντε το 2013, ενώ σχετικά με το «άβατο», απάντησε:

«Αυτό το άβατο το ανακάλυψε η Νέα Δημοκρατία εδώ και ενάμισι ή δύο χρόνια ενώ πριν ήταν λεωφόροι με άπλετη κυκλοφορία και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αυτόν τον παραδεισένιο κόσμο που υπήρχε επί εποχής του κυρίου Δένδια».