ΔΙΕΘΝΕΣ
04/07/2017 16:39 EEST | Updated 04/07/2017 16:40 EEST

Το πονηρό μυαλό χρηστών των social media έκανε viral την εικόνα άνδρα που πέθανε κατά την έκρηξη του Βεζούβιου στην Πομπηία

Pompeii Archaeological Park/Instagram

Το 79μ.Χ., ο Βεζούβιος εξερράγη και κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της Πομπηίας.

Μέχρι σήμερα, στα ερείπια της πόλης έχουν ανακαλυφθεί 1.500 σοροί κατοίκων αν και ο συνολικός αριθμός νεκρών από την τεράστια φυσική καταστροφή παραμένει άγνωστος. Κατά διαστήματα κυκλοφορούν εικόνες σορών που διατηρήθηκαν κυρίως χάρη στη μέθοδο χύτευσης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Giuseppe Fiorelli το 1864.

#Casts, Ph Alessandro Celani _ #Pompei #Pompeii #PompeiiTempusVita

A post shared by Pompeii (@pompeii_parco_archeologico) on

#Casts, Ph Alessandro Celani _ #Pompei #Pompeii #PompeiiTempusVita

A post shared by Pompeii (@pompeii_parco_archeologico) on

#Casts, Ph Alessandro Celani _ #Pompei #Pompeii #PompeiiTempusVita

A post shared by Pompeii (@pompeii_parco_archeologico) on

Πολλές από αυτές τις εικόνες περιλαμβάνουν οικογένειες που εμφανίζονται να περνούν μαζί τις τελευταίες τους στιγμές. Σημειώνεται πως οι περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν πως οι κάτοικοι της Πομπηίας δεν πέθαναν από ασφυξία αλλά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν-εκτιμάται πως η θερμοκρασία έφθασε τους 600 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει πως ο θάνατος ήταν ακαριαίος και άφησαν την τελευταία τους πνοή ακριβώς στο σημείο που κάθονταν.  

Τώρα, ήρθε στη δημοσιότητα μια νέα εικόνα ενός θύματος η οποία έγινε viral αλλά για τον λάθος λόγο. Για την ακρίβεια έγινε viral επειδή οι άνθρωποι έχουμε πολύ πονηρά μυαλά και όπως φαίνεται συχνά δεν σεβόμαστε ούτε τον θάνατο ανθρώπων που έπεσαν θύματα εξαιτίας μιας τόσο μεγάλης φυσικής καταστροφής.

Αρχικά αναρτήθηκε στον λογαριασμό Instagram του Pompeii Archaeological Park, αλλά στη συνέχεια αναρτήθηκε στους λογαριασμούς πολλών χρηστών σε Twitter, Facebook, Reddit αφού κέντρισε το...ενδιαφέρον ων χρηστών εξαιτίας της στάσης του ανθρώπου που βλέπετε στην εικόνα. Αυτό καθώς πολλοί υπέθεσαν πως πρόκειται για έναν άνδρα που αυνανίζεται.

Μιλώντας στην Daily Dot, ο επιστήμονας Πιέρ Πιέρο Πετρόνε, που ασχολείται με τα ηφαίστεια, σχολίασε: «Το άτομο στη φωτογραφία είναι ένας ενήλικας άνδρας, ο οποίος πέθανε από τον ζεστό αέρα και το σύννεφο σκόνης, από τα οποία και σκοτώθηκαν οι περισσότεροι γύρω από τον Βεζούβιο. Τα χέρια και τα πόδια του έχουν καμφθεί λόγω της ζέστης. Στις περισσότερες ανθρώπινες σορούς που βρέθηκαν στην Πομπηία τα χέρια και τα πόδια έχουν μια περίεργη στάση εξαιτίας της συστολής των άκρων που είναι συνέπεια της επίδρασης των υψηλών θερμοκρασιών στα σώματά τους, αφού επήλθε ο θάνατος».