ΔΙΕΘΝΕΣ
04/07/2017 05:07 EEST | Updated 04/07/2017 05:08 EEST

Πτήση της AirAsia X κατέληξε στο Μπρισμπέιν μετά από φόβους για χτύπημα από πουλί

Bloomberg via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Πτήση της AirAsia X που κατευθυνόταν προς την Κουάλα Λουμπούρ εξαναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αυστραλία, αφού ένα φερόμενο χτύπημα από πουλί προκάλεσε αναστάτωση στους επιβάτες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το αεροπλάνο, που είχε 359 επιβαίνοντες, αντιμετώπισε προβλήματα μετά την απογείωσή του από την Gold Coast στις 22.20 τη Δευτέρα.

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατούς θορύβους και είδαν σπίθες να πετάγονται από έναν κινητήρα πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί στο Μπρισμπέιν, μια ώρα μετά.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, στον διάδρομο βρέθηκαν απομεινάρια πουλιών. Ένας επιβάτης, Τιμ Τζόγκα, είπε ότι άκουσε «τέσσερα ή πέντε χτυπήματα» πριν δει ένα «πορτοκαλί φως» έξω.

«Το αεροπλάνο άρχισε να τρέμει, μετά σημειώθηκαν μερικοί κρότοι και πολύ φως» είπε στη Sydney Morning Herald.

Άλλος ένας επιβάτης, ο Έρικ Λιμ, είπε πως το συμβάν έλαβε χώρα αμέσως μετά την απογείωση. «Επανειλημμένες σπίθες, ακούστηκε ένα μπουμ μπουμ μπουμ και κάποιοι έκλαιγαν και φώναζαν “ω θεέ μου ω θεέ μου”» έγραψε στο Facebook. Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος της AirAsia X, Μπενιαμίν Ισμαήλ, είπε ότι ο πιλότος και το πλήρωμα ανέλαβαν «γρήγορη δράση» ενώ διαβεβαίωσε ότι η AirAsia X θα κανονίσει ειδική πτήση για μεταφορά τους στην Κουάλα Λουμπούρ το συντομότερο δυνατόν.