ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2017 05:31 EEST | Updated 04/07/2017 05:31 EEST

Απόδειξη ζωής έλαβε η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά από 97 ημέρες ομηρίας

TommL via Getty Images

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε, μετά από 97 ημέρες ομηρίας, απόδειξη ζωής μέσω μηνύματος από τους απαγωγείς, με απάντηση σε ερώτηση, την οποία μόνο ο ίδιος μπορούσε να γνωρίζει.

Πριν περίπου πέντε ημέρες, με την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και τις εκκλήσεις της οικογένειας για απόδειξη ζωής, οι απαγωγείς του επιχειρηματία έστειλαν μήνυμα SMS με το οποίο ζητούσαν μια ερώτηση, την απάντηση στην οποία ήξερε μόνο ο απαχθείς. Η ερώτηση εστάλη και ελήφθη απάντηση.

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη δεν είχε λάβει απόδειξη ζωής για 60 ημέρες. Η τελευταία επικοινωνία με τους απαγωγείς είχε γίνει πριν περίπου 40 ημέρες, οπότε και η οικογένεια δημοσιοποίησε επιστολή ζητώντας επανέναρξη των διαπραγματεύσεων- με αποτέλεσμα οι δράστες να έρθουν ξανά σε επαφή, χωρίς ωστόσο να δώσουν απόδειξη ζωής. Ακολούθησαν και άλλες επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων.

Η επιστολή- ανακοίνωση της οικογένειας δημοσιοποιήθηκε με την έγκριση της αστυνομίας, και είχε σκοπό και να ασκηθεί πίεση προς τους απαγωγείς για να στείλουν νέα απόδειξη ζωής. Τελικά αυτό επετεύχθη, καθώς οι δράστες επικοινώνησαν, με αποτέλεσμα την έναρξη νέων επαφών για τα λύτρα και την απελευθέρωση του ομήρου.

Η προηγούμενη απόδειξη ζωής ήταν βίντεο 30 δευτερολέπτων στις 25 Απριλίου, όπου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φαινόταν ταλαιπωρημένος, αλλά καλά στην υγεία του.

Ζητούσε από τους δικούς του να συνεργαστούν με τους απαγωγείς και αναφερόταν στη νίκη Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, ως απόδειξη πως το μήνυμά του ήταν καινούριο. Ακολούθησαν και άλλες επαφές. Στο τελευταίο μήνυμα έγραφαν «Αν δεν βρείτε τα λεφτά, τότε χάνετε εσείς, χάνουμε και εμείς».