ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2017 05:29 EEST | Updated 04/07/2017 05:29 EEST

Τα «λάφυρα» από την αστυνομική επιχείρηση στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. 26 συνολικά οι συλλήψεις

Eurokinissi

Τρεις φυτείες με περίπου 80 δενδρύλλια κάνναβης, λαθραία τσιγάρα, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, σφαίρες και 26 συλλήψεις είναι τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης το πρωί της Δευτέρας στο πρώην Στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι.

Στην επιχείρηση, η οποία είχε στόχο τέσσερα σπίτια του στρατοπέδου, συμμετείχαν στελέχη της ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Οι έρευνες έγιναν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που είχε εξαγγελθεί μετά τον άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το στρατόπεδο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την φιλοξενία των σεισμόπληκτων, αλλά σταδιακά μετατράπηκε σε «ορμητήριο» κακοποιών, όπως είχε αναδειχθεί πρόσφατα με τα μέλη της σπείρας των χρηματοκιβωτίων που εφορμούσαν από εκεί σε επιχειρήσεις της Αττικής και Βοιωτίας. Η πρόσβαση σε αυτό ήταν σχεδόν αδύνατη, καθώς θα έπρεπε να υπάρχει η έγκριση των «αρχηγών».

Σε λόφο κοντά στην δυτική πύλη του οικισμού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις ξεχωριστές φυτείες με περίπου 80 δενδρύλλια κάνναβης. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, σφαίρες, μία καραμπίνα και 60.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα.

Συνολικά συνελήφθησαν 26 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, οι τρεις για καλλιέργεια κάνναβης, άλλοι τρεις για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και ένας για καταδικαστική απόφαση για κλοπές, για πλαστογραφία και ρευματοκλοπή. Άλλες 12 συλλήψεις έγιναν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.