ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/07/2017 04:39 EEST | Updated 04/07/2017 04:39 EEST

Κάνουν ταμείο στη ΝΔ για την αντιπαράθεση με Τσίπρα

Sooc

Η τελευταία - εκτός απροόπτου - μάχη των αρχηγών στη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι την ΔΕΘ, έδωσε μια ισχυρή πρόγευση για το πεδίο της αντιπαράθεσης και την τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ τους επόμενους μήνες, με αιχμή την σκανδαλολογία, το διαρκές πρέσινγκ στον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ Πανό Καμμένο, ακόμα και ιδεολογικά ζητήματα για τις διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς - Δεξιάς.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί, ίσως ακόμα πιο εμφαντικά, το διαρκές πλέον αίτημα γι εκλογές εδώ και τώρα, που ενισχύει το γαλάζιο αφήγημα με φόντο και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην οδό Πειραιώς κάνοντας «ταμείο» για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι επρόκειτο για μια συζήτηση κατά την οποία ο Πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να απαντήσει σε δυο κεντρικά ζητήματα για τα οποία τον προκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταρχήν - όπως σημειώνουν κύκλοι της ΝΔ - δεν απαντήθηκαν τα πέντε βασικά προτάγματα που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του τον Ιανουάριο του 2017 για την ελληνική οικονομία, ενω το ίδιο συνέβη και με τα ερωτήματα για τη διαφάνεια και τους θεσμούς, όπως επίσης και για το αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε τις συνομιλίες του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Στη ΝΔ θεωρούν ως στοιχείο πολιτικού εγκλωβισμού του κ. Τσίπρα την επιλογή του να απορρίψει την πρόταση Μητσοτάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πανό Καμμένο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση ακολούθησε την μέθοδο στρίβειν δια του αρραβώνος». 

Στην πραγματικότητα - όπως έλεγαν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη - ο Πρωθυπουργός εμφάνισε μια εικόνα «διαρκώς απολογουμένου» για πεπραγμένα και συμπεριφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεώνονται να γίνουν «χειροκροτητές του Πάνου Καμμένου…».