ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/07/2017 07:08 EEST | Updated 07/07/2017 07:09 EEST

Το ενδεχόμενο «ακραίας» υποκίνησης του συνταξιούχου αστυνομικού- «τρομοκράτη» διερευνά η Αντιτρομοκρατική

Eurokinissi

Το ενδεχόμενο να υπήρξε «ακραία» υποκίνηση του 55χρονου συνταξιούχου αστυνομικού που συνελήφθη για την αποστολή φακέλων με σφαίρες σε κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες εξετάζει η Αντιτρομοκρατική.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στον υπολογιστή, τα αποθηκευτικά μέσα και τα κινητά του τηλέφωνα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, η δράση του είχε προκαλέσει ανησυχία στους στόχους του, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που τους φύλασσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2011 υπηρετούσε σε Τμήματα Ασφαλείας σε Πειραιά, Καλλιθέα και Νέο Κόσμο. Έχει αναφερθεί πως είχε ακραίες τοποθετήσεις αγανάκτησης, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει ακόμα κάποια ένδειξη ότι ήταν οργανωμένος σε κάποιον ακροδεξιό φορέα.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απειλή και υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, ενώ συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τα ίχνη του εντοπίστηκαν στην τελευταία από τις 10 αποστολές απειλητικών επιστολών, με παραλήπτη τον γγ Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τον ίδιο και τα στοιχεία της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιούσε κατά την αποστολή του φακέλου από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Επίσης, έγινε ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και DNA με δείγματα από τους φακέλους.