ΔΙΕΘΝΕΣ
07/07/2017 04:37 EEST | Updated 07/07/2017 04:37 EEST

Νέο «πρόσωπο στον Άρη» βρήκε η NASA (αλλά αυτή τη φορά δεν είναι μυστηριώδες, μα αστείο)

Corbis via Getty Images
These aerial photographs of a Martian butte, taken by Viking in 1976 (the Ambler rover was used), were seized upon by the paranormal community as evidence of civilization on Mars, even though such illusions are common in nature. (Photo by NASA/Roger Ressmeyer/Corbis/VCG via Getty Images)

Οι θεωρίες περί «προσώπου στον Άρη», που φαινόταν σε φωτογραφίες του διαστημοπλοίου Viking από τη δεκαετία του 1970, για πολλά χρόνια κυκλοφορούσαν ευρύτατα στους χώρους της διαστημικής έρευνας και της συνωμοσιολογίας, καθιστώντας την περιοχή της «Κυδωνίας» στον «Κόκκινο Πλανήτη» μια από τις πιο ενδιαφέρουσες του Άρη.

Ωστόσο οι θεωρίες αυτές έλαβαν τέλος χάρη σε μεταγενέστερες εικόνες από το Mars Global Surveyor, που απέδειξαν πως επρόκειτο για ένα «παιχνίδι των σκιών» και όχι για κάποιο αινιγματικό τεχνούργημα κολοσσιαίων διαστάσεων από έναν ξεχασμένο, ξένο σε εμάς, πολιτισμό.

Στη NASA, παρόλα αυτά, φαίνεται πως δεν έχουν ξεχάσει το «πρόσωπο στον Άρη»- και κάνουν πλάκα ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, με αυτό, αν κρίνει κανείς από φωτογραφία που αναρτήθηκε σε σελίδα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, με σχόλιο «Βλέπετε αυτό που βλέπω; Είναι ένα πρόσωπο που με κοιτάει;».

Πρόκειται για μια φωτογραφία από την αποστολή 2001 Mars Odyssey, στην οποία η μορφολογία έχει σχήμα που παραπέμπει σε πρόσωπο από καρτούν.

Όπως εύκολα κατανοεί κάποιος, όσο «πράκτορας Mώλντερ» και να είναι κάποιος, είναι δύσκολο να το αποδώσει σε εξωγήινο πολιτισμό!