ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/07/2017 11:24 EEST | Updated 07/07/2017 11:29 EEST

«Μην αγγίζετε» «Πού; Εδώ;»: Ο Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι ΑΥΤΟΣ ο φίλος σας

Orlando Sentinel via Getty Images
Vice President Mike Pence, right, gets a tour of the Orion clean room with Sen. Marco Rubio, left, by Bob Cabana, Director Kennedy Space Center, center, Thursday, July 6, 2017. (Red Huber/Orlando Sentinel/TNS via Getty Images)

Όλοι έχουμε έναν τέτοιο φίλο ή φίλη (μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιοι): Μιλάμε για αυτές τις ηρωικές μορφές που, όταν κάποιος τους πει, με απόλυτη σαφήνεια, απόλυτα ξεκάθαρα- ή διαβάσουν κάπου- «ΜΗΝ το κάνεις αυτό» (πχ μην ανάψεις πχ αναπτήρα μέσα σε εργαστήριο με εύφλεκτα υλικά) θα πάει ΑΜΕΣΩΣ και θα το κάνει, όχι (απαραίτητα) επειδή θέλει να δείξει κάτι σε κάποιον ή να προκαλέσει, αλλά επειδή απλά μπορεί- επειδή είναι απόλυτα φυσιολογικό για αυτόν να το κάνει.

Ας εξετάσουμε τώρα την περίπτωση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Είσαι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (όπως είπαμε μόλις) και πραγματοποιείς επίσκεψη στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο πλαίσιο της οποίας σε πηγαίνουν και στο «καθαρό δωμάτιο» του διαστημοπλοίου Orion (μιλάμε δηλαδή για το διαστημόπλοιο που αναπτύσσεται για αποστολές στο Βαθύ Διάστημα, όχι για καμιά ψαρόβαρκα).

Βρίσκεται μπροστά σε ένα κομμάτι εξοπλισμού, που έχει πάνω του ένα χαρτί το οποίο γράφει με ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ «CRITICAL SPACE FLIGHT HARDWARE: DO NOT TOUCH» (Κρίσιμο κομμάτι εξοπλισμού διαστημικής πτήσης: ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ». Και, επειδή είσαι ημίθεος, πραγματικός τιτάνας, τι κάνεις;

Εντάξει, ας σοβαρευτούμε τώρα, μπορεί (μάλλον) ο άνθρωπος να ρώτησε «μπορώ να το ακουμπήσω;» πριν, και (πιθανότατα) κάποιος του είπε ότι «ελεύθερα κύριε αντιπρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα» (αν και κύριος που φαίνεται να τον πιάνει από το μανίκι προκαλεί αμφιβολίες επ'αυτού). Αλλά και πάλι, είναι αστείο, ειδικά όταν μιλάμε για τη NASA (που, εκεί που διαβάζεις “do not touch” μπορεί ο άλλος να σκεφτεί ότι αν ακουμπήσεις μπορεί από να φύγει πύραυλος για το Άλφα του Κενταύρου μέχρι να ξεπαγώσουν εξωγήινα τέρατα)- και φυσικά στα social media (όπου, ως γνωστόν, ψοφάνε για τέτοια) έγινε το σώσε.