ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/07/2017 03:54 EEST | Updated 10/07/2017 03:54 EEST

Ο OPEC υπέρ της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και στο πλευρό των 19 της G20

shotbydave via Getty Images
Three oil and gas industry derricks work as the sun sets behind them.

Τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) τάσσονται υπέρ της απόφασης των ηγετών της Ομάδας των 20 (G20) ότι η Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι μη αναστρέψιμη, παρά την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο, γενικός γραμματέας της Οργάνωσης στο πρακτορείο Sputnik χθες.

"Ο κόσμος μίλησε με μία φωνή και έχουμε ακούσει από το G20 στο Αμβούργο ότι είναι μη αναστρέψιμη. Όλα τα κράτη-μέλη του OPEC συμφωνούμε. Έχουμε υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, και όλα τα μέλη μας βρίσκονται στη διαδικασία επικύρωσής της", είπε ο Μπαρκίνο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Πετρελαϊκού Συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής της G20 στη Γερμανία το Σάββατο, οι ηγέτες των κρατών-μελών υπέγραψαν μια δήλωση λέγοντας ότι η συμφωνία είναι μη αναστρέψιμη και σημείωσαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου 2016.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε υποσχεθεί κατά τον προεκλογικό του αγώνα να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία για την καταπολέμηση των εκπομπών καυσαερίων, ως επικίνδυνη για την αμερικανική οικονομία και τις θέσεις εργασίας, την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε την τελική απόφασή του για απόσυρση.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost