ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/07/2017 13:04 EEST | Updated 18/07/2017 13:05 EEST

Πτήση τρόμου πάνω από τη Σκιάθο την ώρα που βρισκόταν «στο μάτι της Μέδουσας»

teddybearpicnic via Getty Images
Commercial airplane take off flying over storm clouds and lightning. Elegant Design with copy space for travel concept.

Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος εν ώρα πτήσης, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης στη Σκιάθο, την ώρα που βρισκόταν «στο μάτι της Μέδουσας».

Η πτήση ΖΑ 2225 της British Airways, είχε μέσα 45 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος.

Η λάμψη και ο κρότος από το χτύπημα του κεραυνού «πάγωσαν» τους επιβάτες, ενώ η δυνατή βροχή δυσκόλευε την κατάσταση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας, ο πιλότος της British Airways επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου, για να αναφέρει ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό και ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ελέγχοντας όλα τα συστήματα, ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και ότι θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα, ο πιλότος, μετά τη συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου της Σκιάθου και προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερος πανικός, έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας από μικροφώνου από το πιλοτήριο: «Μας χτύπησε κεραυνός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε».

Το αεροπλάνο στις 13.00 ώρα Ελλάδας, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος που χτυπήθηκε από τον κεραυνό έχει υποστεί ζημιές που χρήζουν αποκατάστασης. Παράλληλα, πριν απογειωθεί ξανά θα πρέπει να περάσει από τεχνική επιθεώρηση.