Ένας ξεκαρδιστικός λογαριασμός στο Twitter αποκαλύπτει τα πραγματικά ονόματα των πραγμάτων γύρω μας

Όλοι ξέρουμε πώς λέγονται τα πράγματα που μας περιβάλλουν κάθε μέρα της ζωής μας, από αντικείμενα όπως ο καναπές μέχρι ζώα όπως ο πιγκουίνος. Έτσι τα μάθαμε από παιδιά, έτσι τα ξέρουμε.

Τώρα όμως, ένας λογαριασμός στο Twitter αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαλύψει τα αληθινά ονόματα αυτών των πραγμάτων, όπως τα πήραν βάσει της χρήσης που τους κάνουμε ή και της εμφάνισής τους.

Το «Correct Names» επιλέγει τα νέα ονόματα είτε ακολουθώντας την προφανή οδό, είτε δημιουργώντας αστεία παρατσούκλια, είτε εφευρίσκοντας έξυπνες ονομασίες, και μας αποκαλύπτει μια νέα πλευρά των συνηθισμένων αντικειμένων γύρω μας που, ωστόσο, βγάζει νόημα.

Για παράδειγμα, το κουτάλι μετονομάζεται σε «φτυάρι για γλυκό», το γρασίδι σε «γήινο χαλί», το γάλα σε «σάλτσα για τα δημητριακά», ο καναπές σε «ράφι ανθρώπων», το νερό σε «αίμα χιονάνθρωπου» και ο πιγκουίνος σε «πάπια με σμόκιν».

Το «Correct Names» ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 50.000 ακόλουθους στο Twitter, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας φροντίζει να την ανανεώνει τακτικά, με τουλάχιστον μία ανάρτηση κάθε μέρα.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και διευρύνετε τους ορίζοντές σας.