ΔΙΕΘΝΕΣ
19/07/2017 15:21 EEST | Updated 19/07/2017 15:21 EEST

Τη Φραγκφούρτη επιλέγει για βάση της στην ΕΕ η Morgan Stanley, λόγω Brexit

Lucas Jackson / Reuters
Information for stock in Morgan Stanley (MS) is displayed above the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) after the opening bell in New York, U.S., June 24, 2016. REUTERS/Lucas Jackson

Η Morgan Stanley επέλεξε τη Φραγκφούρτη ως νέα βάση της για τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη, καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Πολλές διεθνείς τράπεζες σχεδιάζουν να ιδρύσουν θυγατρικές σε χώρες της ΕΕ για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους μετά τον Μάρτιο του 2019, όταν θα ολοκληρωθεί το Brexit.

Η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημείωσε ότι η απόφαση της Morgan Stanley σημαίνει ότι περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας θα μετακινηθούν στα γραφεία της τράπεζας στη Φραγκφούρτη. Ένας εκπρόσωπος της Morgan Stanley πάντως απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία, που μεταδόθηκε αρχικά από το πρακτορείο Press Association.

Η Citigroup αναμένεται επίσης να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ότι η νέα βάση της στην ΕΕ θα βρίσκεται στη Φραγκφούρτη ενώ η Barclays ανέφερε την περασμένη Παρασκευή ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με το Δουβλίνο για να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)