ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/07/2017 13:17 EEST | Updated 19/07/2017 13:30 EEST

Στην Αθήνα η Μογκερίνι την Παρασκευή. Συνάντηση με Τσίπρα και Παυλόπουλο

AURORE BELOT via Getty Images
The High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy and Vice-President of the European Commission Federica Mogherini addresses media representatives at a press conference following a meeting of The Foreign Affairs Council in Brussels on July 17, 2017. / AFP PHOTO / Aurore Belot (Photo credit should read AURORE BELOT/AFP/Getty Images)

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι (Federica Mogherini), στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα.

Επίσης, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νικόλαο Κοτζιά, με τον οποίο, στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, (ώρα 13:30, υπουργείο Εξωτερικών).

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, η κ. Μογκερίνι θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα: «Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ» (ώρα 10:00,αίθουσα Γερουσίας).

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μογκερίνι στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«H Ευρωπαϊκή Ένωση απολαμβάνει μεν την διαρκή ειρήνη που ενέπνευσε τους οραματιστές της, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, εξαιτίας των κρίσεων, απειλών και εμπόλεμων καταστάσεων εκτός των συνόρων της» και πρόσθεσε:

«Είναι ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας η επίσκεψη της ύπατης εκπροσώπου και αντιπροέδρου της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι στη χώρα μας, σε μια τόσο ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή. Υπογραμμίζει την παρά τω πλευρώ της Ελλάδας, στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας. Την καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σε αυτή την συγκυρία επί τα βελτίω η παρουσία και οι επαφές της εδώ».