ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/07/2017 09:44 EEST | Updated 19/07/2017 09:44 EEST

Πόσο είναι το συνολικό κόστος από τις ζημιές που υπέστησαν 42 επιχειρήσεις κατά τα επεισόδια στην Ερμού

Eurokinissi

Περίπου στις 155.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος από τις ζημιές που υπέστησαν 42 επιχειρήσεις προχθές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Ερμού.

Ο απολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ολοκληρώθηκε από τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε επιστολές στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές.

Προηγουμένως, ο κ. Μίχαλος είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με τον οποίον συζήτησε τόσο το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, όσο και αυτό του αιτήματος του ΕΒΕΑ για την καταβολή αποζημιώσεων, ζήτημα το οποίο είδε θετικά ο υπουργός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το επιμελητήριο.

Διαβάστε επίσης:

«Η κόρη μου διαφωνεί κάθετα με τα επεισόδια...Θέλουμε μια δίκαιη δίκη» δηλώνει ο πατέρας της Ηριάννας