Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Daniel Radcliffe βοηθά θύματα ληστείας στο δρόμο

Cast member Daniel Radcliffe poses at the premiere of
Cast member Daniel Radcliffe poses at the premiere of

Ακόμα και χωρίς το μαγικό του ραβδί, ο Daniel Radcliffe είναι ένας ήρωας και στην πραγματική ζωή.

Την περασμένη Παρασκευή, ο κινηματογραφικός Harry Potter έσπευσε να βοηθήσει έναν άντρα που είχε πέσει θύμα ληστείας, όπως αναφέρει το The Associated Press.

Το 50χρονο θύμα φέρεται να περπατούσε κατά μήκος του King's Road στην περιοχή Chelsea του Λονδίνου, όταν τον πλησίασαν δύο άντρες πάνω σε μηχανή, οι οποίοι του επιτέθηκαν με μαχαίρι, πληγώνοντάς τον στο πρόσωπο και κλέβοντας την Louis Vuitton τσάντα του.

Ο Radcliffe ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να τον βοηθήσουν τον άντρα, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει και να φροντίσει τις πληγές του μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Στο σημείο της ληστείας βρισκόταν επίσης ένας πρώην αστυνομικός, ο David Videcette, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές, οι οποίοι στο τέλος κατάφεραν να διαφύγουν με τη μηχανή. Ήταν τότε που ο Videcette αναγνώρισε τον διάσημο Βρετανό ηθοποιό, ο οποίος παρηγορούσε εκείνη τη στιγμή το θύμα.

«Ήταν μια κάπως σουρεάλ στιγμή, είπα “Είσαι ο Daniel Radcliffe”, και απάντησε “Ναι, είμαι”», αφηγείται στην Evening Standard ο Vindecette. «Ήταν ένας πραγματικά ευγενικός τύπος, πολλοί σταρ δεν θα είχαν σταματήσει για να βοηθήσουν. Το θύμα ήταν πολύ, πολύ ταραγμένο», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του Radcliffe επιβεβαίωσε πως ο ηθοποιός ήταν παρών στο συμβάν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός.