ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2017 14:16 EEST | Updated 20/07/2017 14:37 EEST

Ινδία: Δικαστήριο απορρίπτει την έκτρωση στο δεκάχρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού

Pacific Press via Getty Images
INDIA - 2017/07/18: Girls shout pro freedom slogans during the funeral of Showkat Ahmad Lohar a rebel of Lashkar-e-Toiba rebel outfit in south Kashmir's Bijbehara some 45 kilometers from Srinagar the summer capital of Indian controlled Kashmir on July 18, 2017. Showkat was killed with two other rebels when government forces ambushed the rebels in south Kashmir's Anantnag.funeral, death, mourning, conflict, war. (Photo by Faisal Khan/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Ένα δικαστήριο στην Ινδία απορρίπτει την απόφαση ενός δεκάχρονου κοριτσιού να κάνει έκτρωση, μετά από βιασμό από τον θείο της που την άφησε έγκυο.

Το κορίτσι φέρεται πως βιάστηκε αρκετές φορές και τώρα είναι επτάμισι μηνών έγκυος , σύμφωνα με το CBS News. Τα δικαστήρια στην Ινδία δεν επιτρέπουν τη διακοπή της κύησης όταν αυτή ξεπερνάει τις 20 εβδομάδες, σύμφωνα με νόμο ιατρικής διακοπής της εγκυμοσύνης από το 1971. Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όταν το έμβρυο είναι γενετικά μη βιώσιμο ή αν η εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνη για τη ζωή της μητέρας.

Μια οκταμελής επιτροπή γιατρών, παιδιάτρων και ψυχιάτρων, εξέτασαν το κορίτσι, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφτεί. «Πραγματοποιήσαμε εκτενείς εξετάσεις, μαζί με υπέρηχο στο κορίτσι και συνιστούμε μια φυσιολογική γέννα, καθώς το έμβρυο είναι βιώσιμο και μπορεί να επιβιώσει, ακόμα κι αν γεννηθεί τώρα», λέει επίσημο μέλος της ιατρικής ομάδας στο CBS. «Η έκτρωση δεν είναι καλή επιλογή σε αυτό το στάδιο. Ο μόνος τρόπος για διακοπή της κύησης είναι η γέννηση του μωρού», συμπληρώνει ο γιατρός, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη η ταυτότητά του.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, λόγω της νεαρής ηλικίας του κοριτσιού. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επιπλοκών στα νεαρά κορίτσια, κυρίως όταν η εγκυμοσύνη έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, καθώς και κίνδυνος για τη ζωή τους.

Το κορίτσι έχει το δικαίωμα να δώσει την υπόθεσή της στο ανώτερο δικαστήριο προς επανεξέταση, όμως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι θα χρειαστεί χρόνος γι'αυτό και θα έχει γεννήσει έως τότε. Επιπλέον, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για διαφορετική απόφαση.

Ο βιασμός πυροδοτεί την οργή στην Ινδία

Τα δικαστήρια στην Ινδία έχουν απορρίψει έναν μεγάλο αριθμό ενστάσεων από κορίτσια που πρόσφατα υπήρξαν θύματα βιασμού και επιθυμούσαν έκτρωση, παρόλο που η εγκυμοσύνη είχε ξεπεράσει το όριο των 20 εβδομάδων.

Ακτιβιστές που υποστηρίζουν τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών, επικοινωνούν την ανάγκη για αλλαγή του παλαιού νόμου. Η προτεινόμενη νομοθεσία για αύξηση του ορίου της διακοπής της κύησης από 20 εβδομάδες σε 24, εξετάζεται αυτή τη χρονική περίοδο στο κοινοβούλιο της Ινδίας.

Επίσημες πληροφορίες από την κυβέρνηση δείχνουν ότι το 2015 έγιναν περί τους 35,000 βιασμούς στην Ινδία, περίπου 95 την ημέρα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost