Πλημμύριζαν με ποτά-«μπόμπες» μπαρ σε Λαγανά, Χανιά, Κέρκυρα και Αθήνα

Πλημμύριζαν με ποτά-«μπόμπες» μπαρ σε Λαγανά, Χανιά, Κέρκυρα και Αθήνα
Eurokinissi

Με ποτά-«μπόμπες» πλημμύριζαν μπαρ, που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία.

Τα μέλη των κυκλωμάτων εισήγαγαν συστηματικά στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης και στη συνέχεια νόθευαν αλκοολούχα ποτά. Κατόπιν, τα διακινούσαν σε τουριστικές περιοχές, όπου διασκεδάζουν κυρίως ξένοι επισκέπτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι διακινούσαν νοθευμένα ποτά σε Ζάκυνθο (Λαγανάς), Κρήτη (Χανιά), Κέρκυρα αλλά και Αττική.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά τη νόθευσή τους τα ποτά γίνονταν εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία, καθώς μπορούσαν να προκαλέσουν από λιποθυμία έως καρδιακή προσβολή. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί θάνατοι από την κατανάλωση των συγκεκριμένων ποτών, όπως και για το κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που παραλάμβαναν τα ποτά είχαν γνώση για τη δράση των κυκλωμάτων.

Τα μπουκάλια που παρέδιδαν τα κυκλώματα στα μαγαζιά ήταν σφραγισμένα, όμοια με αυτά που πουλάνε νόμιμα οι κάβες. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει σήμερα Δευτέρα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη.

Δημοφιλή