ΔΙΕΘΝΕΣ
26/07/2017 12:27 EEST | Updated 26/07/2017 13:07 EEST

Σκέφτεστε να μεταναστεύσετε στη Γερμανία μετά το Brexit; Αυτό το κρατίδιο σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες

CharlieAJA via Getty Images

Οι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Έσσης στη δυτική Γερμανία που εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των δραστηριοτήτων τους στην εποχή του Brexit, από 'δω και στο εξής θα μπορούν να καλούν χωρίς καμιά χρέωση την ανοικτή τηλεφωνική γραμμή που δημιούργησαν οι Αρχές, προκειμένου να θέσουν ερωτήματα φορολογικού χαρακτήρα.

Με αυτή τη διευκόλυνση εξυπηρετεί τους πολίτες του το κράτος, παρέχοντας σε αυτούς τις απαραίτητες πληροφορίες για ό,τι χρειάζονται.

«Έχετε ερωτήματα για θέματα φορολογίας εισοδήματος – και μάλιστα στα αγγλικά; Τότε, είστε στο σωστό μέρος!», αναφέρει η ιστοσελίδα gofrankfurttax.com, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου.

Όποιος καλεί από τη Γερμανία ή τη Βρετανία δεν θα επιβαρύνεται με καμία επιπλέον χρέωση. Ο υπουργός Οικονομικών της Έσσης, Τόμας Σέφερ καλεί επίσης τους εν δυνάμει μετανάστες για συζητήσεις δια ζώσης με ειδικούς σε φορολογικά θέματα.

Το κρατίδιο προσπαθεί να προωθήσει το ρόλο του ως χρηματοπιστωτικό κέντρο ύστερα από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τράπεζες Morgan Stanley και Citigroup ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα συστήσουν στη Φρανκφούρτη τα κεντρικά τους γραφεία για τις συναλλαγές τους στην ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες στην Ένωση μετά το Brexit.

«Η γερμανική φορολογική νομοθεσία αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους Γερμανούς», δήλωσε η Μπερναντέτ Βάιλαντ, γενική γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών της Έσσης. «Αυτοί που έρχονται από άλλη χώρα είναι βέβαιο ότι θα έχουν περισσότερες ερωτήσεις».

Στις διεθνείς τράπεζες που έχουν πει ότι θα συστήσουν θυγατρικές στη Φρανκφούρτη περιλαμβάνονται οι Mizuho Financial Group, Nomura, Daiwa Securities, Sumitomo Mitsui Financial Group και η βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)