LIFE
26/07/2017 11:40 EEST

Κιθαρίστας διέκοψε συναυλία για να βοηθήσει κοπέλα από το κοινό που παρενοχλούνταν σεξουαλικά

TINLEY PARK, IL - AUGUST 22: (Images can not be used in publications or biographies devoted solely to the artist) Brendan Ekstrom of Circa Survive performs on stage at 2013 Rockstar Energy UPROAR Festival at First Midwest Bank Amphitheatre on August 22, 2013 in Tinley Park, Illinois. (Photo by Daniel Boczarski/Redferns via Getty Images)
Daniel Boczarski via Getty Images
TINLEY PARK, IL - AUGUST 22: (Images can not be used in publications or biographies devoted solely to the artist) Brendan Ekstrom of Circa Survive performs on stage at 2013 Rockstar Energy UPROAR Festival at First Midwest Bank Amphitheatre on August 22, 2013 in Tinley Park, Illinois. (Photo by Daniel Boczarski/Redferns via Getty Images)

Το κοινό μιας συναυλίας στο St Louis της Αμερικής, αποθέωσε τις προάλλες τον κιθαρίστα του συγκροτήματος που έπαιζε πάνω στη σκηνή, όταν σταμάτησε το show στη μέση για να κατέβει στο πλήθος και να βοηθήσει μια κοπέλα που, κατά τα φαινόμενα, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Brendan Ekstrom, κιθαρίστας του συγκροτήματος Circa Survive, είπε πως είδε μια γυναίκα να απωθεί επανειλημμένα έναν άντρα που δεν σταματούσε να την προσεγγίζει παρά τις αντιστάσεις της. Σκεπτόμενος πως «αυτό δεν είναι απλό φλερτ», σταμάτησε να παίζει και κατέβηκε από τη σκηνή για να αντιμετωπίσει τον άντρα.

Αργότερα ο Ekstrom εξήγησε την πράξη του στο Twitter: «Μια γρήγορη σημείωση για όσους ήταν στη συναυλία χτες το βράδυ. Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια και ποτέ πριν δεν κατέβηκα από τη σκηνή κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού».

«Επί, σχεδόν, ένα ολόκληρο τραγούδι, έβλεπα έναν τύπο να κάθεται στην πίσω σειρά από ένα κορίτσι, να τη φλερτάρει και να προσπαθεί να τη φιλήσει. Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι ακριβώς συνέβαινε. Κάποιες στιγμές φαινόταν OK με τη συμπεριφορά του, αλλά μετά και τη δεύτερη φορά που την είδα να σπρώχνει το πρόσωπο και τα χέρια του μακριά της και να προσπαθεί να του γυρίσει την πλάτη για να δει τη συναυλία, ζήτησα από έναν φύλακα να δει τι γίνεται», συνεχίζει.

«(Ο φύλακας) δεν καταλάβαινε που έδειχνα, ενώ το όλο σκηνικό συνεχιζόταν. Έφυγα από τη σκηνή και πήγα κατευθείαν προς το μέρος τους, με το μυαλό που σε συναισθηματική σύγχυση. Οι φύλακες με ακολούθησαν. Όταν τους πλησίασα, ο άντρας έμεινε άναυδος, λες και δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Δεν ξέρω τι συνέβη μετά. Επέστρεψα στη σκηνή για να τελειώσω τη συναυλία. Από εκεί και πέρα ανέλαβαν οι φύλακες», συμπληρώνει ο Ekstrom.

Ο μουσικός έγραψε ακόμα πως «Δεν τους ξαναείδα μετά από αυτό. Μπορεί να τους απομάκρυναν ή απλά να τους μετακίνησαν. Μπορεί να είχαν σχέση. Μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είδα από τη σκηνή ήταν ενοχλητικό για εμένα και με έβγαλε εντελώς από την ψυχολογία την οποία πρέπει να έχω πάνω στη σκηνή. Δεν ήταν χαριτωμένο. Ήταν ανησυχητικό. Είμαι σχεδόν 40 και το φλερτ δεν μοιάζει έτσι. Ίσως φταίει το ότι έχω κόρη ή ότι έχω μεγαλώσει».

Αργότερα ο Ekstrom πρόσθεσε πως ίσως να αντέδρασε έτσι εξαιτίας ενός βίντεο που είχε δει από μια συναυλία, όπου ένας νεαρός άντρας προσπαθούσε επανειλημμένα να φλερτάρει με ένα κορίτσι, το οποίο τον απωθούσε συνεχώς ενώ εκείνος δε σταματούσε να κολλά το σώμα του στο δικό της.

«Δεν ξέρω, ειλικρινά, αλλά έγινα έξαλλος βλέποντας ένα κορίτσι να απωθεί βίαια τα χέρια κάποιοι από το σώμα της, πολλαπλές φορές», λέει. «Εξακολουθώ να μη νιώθω καλά με το πώς χειρίστηκα την κατάσταση. Έπαθα σχεδόν blackout από την οργή. Με αγχώνει να σκέφτομαι το πώς μπορεί να χειριστώ τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον που ξέρω ή νοιάζομαι, ειδικά αν είναι η κόρη μου».

Στο τέλος, ο Ekstrom ζήτησε συγγνώμη τόσο από το συγκρότημά του όσο και από τους φαν του, επειδή άφησε τους πρώτους να στέκονται αμήχανα πάνω στη σκηνή χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται, και τους δεύτερους που ένιωσαν εξίσου μπερδεμένοι παρακολουθώντας μια αρκετά διαφορετική συναυλία από αυτές που έχουν συνηθίσει.