ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/07/2017 19:08 EEST | Updated 27/07/2017 03:56 EEST

Συντριβή μικρού αεροσκάφους στη Λάρισα- δύο οι νεκροί

larissanet.gr

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.

Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού.

Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, το αεροσκάφος, τύπου TL 20, εντόπισε ιδιώτης, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε «χτενιστεί» από επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ωστόσο το αεροπλάνο δεν είχε εντοπιστεί, λόγω της νύχτας που δυσκόλευε τις προσπάθειες. Γι’ αυτό το λόγο το πεδίο ερευνών είχε ανοίξει σε εύρος και εκτείνονταν από τα Δέντρα και τα Πλατανούλια, όπου είχε δώσει το τελευταίο στίγμα το αεροσκάφος έως και την Τερψιθέα που είναι η έδρα της Αερολέσχης Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο ένας από τους τους δύο επιβαίνοντες ήταν εν ενεργεία πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις έρευνες, τις οποίες δημοσίευσε το larissanet.gr:

Λάρισα