ΔΙΕΘΝΕΣ
28/07/2017 14:10 EEST | Updated 28/07/2017 14:12 EEST

Η πιο παράξενη νυχτερίδα του κόσμου βρίσκεται στη Βραζιλία και προβληματίζει (ακόμα) τους επιστήμονες

Remus86 via Getty Images

Αν σας αρέσουν οι ασυνήθιστες ιστορίες, τότε έχετε επιλέξει να διαβάσετε το σωστό θέμα. Κι αυτό γιατί αφορά ένα παράξενο και αν μη τι άλλο τρομακτικό εύρημα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι επιστήμονες 16 περίπου χρόνια πριν, όταν ανακάλυψαν δύο νυχτερίδες σε ένα σώμα στα δάση της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Το κορμί του θηλαστικού δόθηκε στο Ομοσπονδιακό Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου από το 2001 διατηρείται με τη βοήθεια της αιθανόλης.

Πρόσφατη ανάλυση των ερευνητών αποκαλύπτει πως το περίεργο πλάσμα είναι αποτέλεσμα μιας γενετικής ανωμαλίας που συνέβη κατά τη διάρκεια της γέννησής τους, αφού ο πλακούντας έμεινε κολλημένος στα σώματά τους.

Το National Geographic επισημαίνει πως τα θηλαστικά κατά πάσα πιθανότητα πέθαναν λίγο μετά τη γέννησή τους. Με βάση τα χαρακτηριστικά τους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι νυχτερίδες ανήκουν στη φυλή Artibeus, η οποία εντοπίζεται κυρίως στη Νότια και Κεντρική Αμερική αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Καραϊβικής.

Οι νυχτερίδες, όπως φαίνεται από τη σχετική ακτινογραφία, έχουν ξεχωριστά άκρα και καρδιές.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, το ποσοστό επιβίωσης για τα θηλαστικά που γεννιούνται με αυτό τον τρόπο κυμαίνεται από 5 έως και 25%.

Sponsored Post