ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/07/2017 19:16 EEST | Updated 28/07/2017 19:18 EEST

ΝΔ: Ευχόμαστε στον κ.Τσίπρα στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα

Φωτογραφία Αρχείου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Φωτογραφία Αρχείου

«Ευχόμαστε στον κ. Τσίπρα χρόνια πολλά. Και στα επόμενα γενέθλιά του να έχει βρει νέο αφήγημα, καθώς θα το χρειαστεί για τα έδρανα της αντιπολίτευσης που θα βρίσκεται», γράφει η ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μουσικής.

Ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «μιλώντας διαρκώς σε ελεγχόμενα ακροατήρια, ο κ. Τσίπρας δείχνει με τους «πανηγυρικούς του να έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας».

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας στη διαδρομή του από το Μέγαρο Μαξίμου στο Μέγαρο Μουσικής τα βρίσκει όλα υπέροχα και επισημαίνει πως «παντού γελαστά πρόσωπα, άνθρωποι χωρίς προβλήματα, και κάτι...λίγους κατσούφηδες τους αναλαμβάνει...ο Ρουβίκωνας». Το ότι ο πρωθυπουργός φαντασιώνεται μια άλλη πραγματικότητα στη χώρα του, υπογραμμίζει, είναι εξίσου επικίνδυνο με την ανικανότητα και την αδυναμία τόσο τη δίκη του όσο και της κυβέρνησης του.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει πως πολύ καλά τα όνειρα θερινής νυκτός, υπάρχει όμως και ο εφιάλτης που βιώνουν η χώρα και οι πολίτες: «Αυτή Των φόρων, της ανεργίας, των κομμένων συντάξεων, των διαλυμένων νοσοκομείων, της υποβαθμισμένης παιδείας».Αλλά αυτά είναι πολύ στενάχωρα για τον κ. Τσίπρα, αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει σε σχόλιό της ότι «ο κ. Τσίπρας παρουσίασε αναλυτικά το τεχνητό success story της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς πολιτικής». Επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως προοδευτική την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά, και υπογραμμίζει πως ακολούθησε τον δρόμο του διχασμού, ενώ σήμερα η χώρα χρειάζεται συνεννόηση.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πρίσμα, η ΔΗΜΑΡ παρατηρεί πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όραμα για την Ελλάδα και τη νέα γενιά, ενώ με την πολιτική του απογοητεύει και διώχνει τους νέους. «Τουλάχιστον όμως σήμερα καταλάβαμε σε ποιους αναφερόταν όταν έλεγε ότι συναντά χαμογελαστά πρόσωπα: στα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι από την ασκούμενη πολιτική» σημειώνει καταληκτικά.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)